Έντονα καιρικά φαινόμενα πριν το σαββατοκύριακο

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη την χώρα σήμερα 8/11, ενώ ήδη από τα ξημερώματα της Παρασκευής η κακοκαιρία έχει πλήξει την Αττική. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, σχεδόν σε όλη τη χώρα θα επικρατούν βροχές και καταιγίδες, που θα είναι ισχυρές κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι και το απόγευμα. Από τη νύχτα τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην βορειοδυτική Ελλάδα και θα επεκταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες, με την Αττική, μεταξύ άλλων, να είναι στο «μάτι» της κακοκαιρίας.

Καιρός: Που αναμένουμε έντονα φαινόμενα

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ αναφέρει πως τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα σε: ανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), Εύβοια, κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα σε Θεσσαλία, Κυκλάδες και δυτική Κρήτη.

Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακά να βελτιωθεί ο καιρός, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά ισχυροί ως 7 μποφόρ. Στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα