Ο Ιταλός επιθετικός Αμάντο Τσιτσιρέτι πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ

Και το όνομα αυτού Αμάτο Τσιτσιρέτι. Ο Ιταλός θ’ αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Ίλια Ιβιτς στην “δική” του ΑΕΚ. Ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης έχει προχωρήσει την περίπτωση του 25χρονου αριστεροπόδαρου δεξιού εξτρέμ που ανήκει στη Νάπολι και αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα της κι έχει έρθει σε συμφωνία τόσο με την ομάδα όσο και με τον παίκτη.

Η Νάπολι θέλει να δώσει τον Τσιτσιρέτι καθώς δεν υπολογίζεται για την πρώτη ομάδα ενώ και ο ίδιος ο Τσιτσιρέτι θέλει να έρθει στην ΑΕΚ. Εκτός από το αγωνιστικό κίνητρο του ποδοσφαιριστή που είναι ουσιαστικά παροπλισμένος φέτος, σημαντικό ρόλο στο να προχωρήσει η μεταγραφή έχει παίξει και η προσωπική σχέση που έχει ο Ίλια με τον αντζέντη του Βιτσέντζο Πισακάνε.

Ο Ίλια Ίβιτς έχει πάρει εν λευκώ το πράσινο φως από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να προχωρήσει και να φτιάξει την ομάδα όπως επιθυμεί και ο Ιταλός μεσοεπιθετικός δίνει ένα στίγμα ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν τουλάχιστον, άλλες δύο μεταγραφές σέντερ μπακ και αμυντικού χαφ.

Ο Τσιτσιρέτι είναι γεννημένος στη Ρώμη και άρχισε το ποδόσφαιρο από τις Ακαδημίες της Λάτσιο, ενώ στην ηλικία των οκτώ μετακόμισε στην Ρόμα. Αφού αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομών των Τζιαλορόσι, όπου συνυπήρξε με τον Ντανιέλε Βέρντε, με τον οποίο αναμένεται να δώσει μάχη για μια θέση στην εντεκάδα της ΑΕΚ αφού παίζει στην ίδια θέση και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, εν συνεχεία ακολούθησε μια σειρά δανεισμών. Αρχικά στην Καραρέζε της Serie C το 2012, όταν έκανε και το επαγγελματικό ντεμπούτο του, ενώ την επόμενη τριετία παίζει (και πάλι δανεικός) σε Λ’ Ακουΐλα, Πιστοϊέσε και Μεσίνα στις χαμηλές κατηγορίες της Ιταλίας. Το 2015, στα 21 του χρόνια, η Ρόμα τον παραχωρεί με μεταγραφή στην Μπενεβέντο της Serie C και το 2016-17 την βοηθά στην άνοδο έχοντας 30 συμμετοχές, 8 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Την αμέσως επόμενη σεζόν στην Serie B μετρά 37 συμμετοχές με 6 γκολ και 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπενεβέντο και κερδίζει μαζί της ακόμα μια άνοδο.

Το ντεμπούτο του στην Serie A το κάνει στις 20 Αυγούστου 2017 σημειώνοντας στην πρεμιέρα το 0-1 κόντρα στην Σαμπντόρια. Ολοκληρώνει το πρώτο μισό της σεζόν με 12 παιχνίδια στην Serie A με την Μπενεβέντο έχοντας πετύχει 2 γκολ (αυτό κόντρα στην Σαμπντόρια και άλλο ένα με άπιαστη εκτέλεση φάουλ κόντρα στην Γιουβέντους), ενώ τον Ιανουάριο παραχωρείται δανεικός στην Πάρμα που παίζει στην Serie B. Με την Πάρμα κάνει 8 συμμετοχές, 1 γκολ και μια ασίστ και το καλοκαίρι του 2018 παίρνει μεταγραφή ως ελεύθερος στη Νάπολι υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο. Οι Ναπολιτάνοι τον παραχωρούν δανεικό αμέσως στην Πάρμα που παίζει στην Serie A αλλά ο Τσιτσιρέτι έχει μόλις έξι συμμετοχές στο πρώτο μισό, δεν βρίσκει χώρο και επιστρέφει στη Νάπολι για να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός στην Άσκολι και στην Serie B μετρώντας 15 συμμετοχές 2 γκολ και 3 ασίστ.

Φέτος, και έχοντας συμβόλαιο που τρέχει μέχρι το 2022 με τη Νάπολι, ουσιαστικά είναι ανενεργός στους Παρτενοπέι και βρίσκεται στη β’ ομάδα με δύο συμμετοχές.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα