Παπούλιας: Τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας έχουν ξεπεραστεί

Για όρια αντοχής της κοινωνίας που έχουν ξεπεραστεί έκανε λόγο ο Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμα προς τους Έλληνες του εξωτερικού εν όψει των γιορτών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε κάλεσμα προς τους εταίρους και τους πιστωτές να «διανύσουν την απόσταση που τους αναλογεί», όπως τόνισε.

Όπως λέει ο κ. Κάρολος Παπούλιας, «δεν αρκεί η παραδοχή της πρωτοφανούς θυσίας, απαιτείται η άλλη πλευρά, αυτή των εταίρων και πιστωτών, να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί. Ο πολιτικός πραγματισμός και ο σεβασμός στην ευρωπαϊκή ιδέα επιτάσσουν στροφή σε αυτή την κατεύθυνση για να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία και να μην κινδυνεύσει άλλο η κοινωνική συνοχή».

«Γνωρίζω την αγωνία σας για τη γρήγορη μετάβαση της πατρίδας μας σε έναν κύκλο ανάπτυξης και εσείς γνωρίζετε ότι η πατρίδα μας προσβλέπει πάντα στη βοήθεια σας και στη στήριξή σας, την οποία είμαι βέβαιος, θα συνεχίσετε να προσφέρετε, όπως, άλλωστε, αυτό έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν σε δύσκολες περιόδους της εθνικής ιστορίας μας» προσθέτει ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού και τους εύχεται καλές γιορτές.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα