Κωμικά «Ντοκουμέντα» για Αντώνη Σαμαρά

Σε ανάρτησή του ο –κατά δήλωσή του συνομιλητής του Κασιδιάρη– Κώστας Βαξεβάνηςαναγράφει το αμίμητο «ο Σαμαράς άνοιξε την πόρτα στους Ναζί», όταν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εκείνος που το 2013 έστειλε στο εδώλιο όλη την εγκληματική οργάνωση

Πριν από δύο ημέρες ο δημοσιογράφος και εκδότης του «Documento» Κώστας Βαξεβάνης, με αφορμή την κίνηση Κασιδιάρη να ηγηθεί νέου κόμματος, ανήρτησε στο Twitterτα εξής:«Ο φασισμός δεν είναι μόνο η σβάστικα Κασιδιάρη. Το δρόμο στους ναζί άνοιξαν Σαμαράδες και Μπογδάνοι με την ξενοφοβία, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την επίθεση στην Αριστερά.Ας κρατήσει ο καθένας την άποψή του αλλά να ξέρουμε ότι ο φασισμός στην Ευρώπη δεν μπορεί χωρίς Μπογδάνους».

Στη φράση του «Ας κρατήσει ο καθένας την άποψή του», συμφωνούμε απόλυτα. Μόνο που στην αναρτηθείσα άποψή του το περιεχόμενό της είναι παντελώς ανακριβές, εκφεύγοντας από την άσκηση κριτικής με «είσοδο» πλέον σε πεδίο επιθεώρησης παλαιάς κοπής, και βεβαίως σε καμία περίπτωση τα λεγόμενά του δεν μπορούν να εκληφθούν ως «ντοκουμέντα».

Η αναφορά στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά ότι «άνοιξε» τον δρόμο στους ναζί της Χρυσής Αυγής, πέραν του ότι είναι παντελώς ανακριβής, εμπεριέχει προφανώς και την πικρία του δημοσιογράφου, για τη σκληρή αντιμετώπιση του πρώην πρωθυπουργού, σε σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που με θέρμη υποστήριζε ο κ. Βαξεβάνης.

Τα πρωτοσέλιδα του «Documento»εις βάρος του Αντώνη Σαμαρά ακόμη και με τη σφραγίδα της ΣΥΡΙΖΑϊκής μερίδας της Δικαιοσύνης, διά της αρχειοθετήσεως του φακέλου του πρώην πρωθυπουργού, αποδείχθηκανfakenews. Φυσικά, άλλο τα αξιόπιστα «Ντοκουμέντα», και άλλο τα fakenews στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του «Documento» και του «Κουτί της Πανδώρας». Όπως και να το κάνουμε, υπάρχει διαφορά…

Ενδεικτικά, παραθέτουμε 2-3 από αυτά…

Πέραν της φαιδρότητας της παραπάνω ανάρτησης, είναι εμφανής η πικρία του δημοσιογράφου, λόγω της πρόσφατης πρωτόδικης καταδίκης του για εξύβριση του πρώην πρωθυπουργού.

Και από πλευράς λογικής, η ανάρτηση στερείται κάθε ψήγματος αλήθειας.

Ως γνωστόν, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε πρόεδρος της ΝΔ το 2009, επικρατώντας της Ντόρας Μπακογιάννη. Έγινε πρωθυπουργός τον Ιούνιο του 2012,συμπράττοντας στη διακυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Κατά συνέπεια, η οποιαδήποτε «δράση» του Αντώνη Σαμαρά που θα «άνοιγε τον δρόμο στους Ναζί», σύμφωνα με την άποψη του κ. Βαξεβάνη, λογικά θα ξεκινούσε μετά την ανάληψη της εξουσίας. Όμως η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή την ίδια χρονική περίοδο με την εκλογή Σαμαρά, τον Ιούνιο του 2012.

Κατά συνέπεια, με ποιον τρόπο ο Μεσσήνιος πολιτικός «άνοιξε την πόρτα στους Ναζί της Χρυσής Αυγής», όπως διατυπώνει στην άποψή του ο κ. Βαξεβάνης; Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο δημοσιογράφος αγνοεί παντελώς και το συγκλονιστικό γεγονός οικογενειακού και εθνικού χαρακτήρος της αυτοκτονίας της Πηνελόπης Δέλτα, προγιαγιάς του Αντώνη Σαμαρά, όταν οι Ναζί κρέμασαν τη σημαία με τη σβάστικα στην Ακρόπολη. Και βεβαίως, ο κ. Βαξεβάνης ως δημοσιογράφος επιπέδου μόνο ανιστόρητος δεν είναι…

Προκάτοχοι του Σαμαρά υπήρξαν ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου. Γιατί λοιπόν ο κ. Βαξεβάνης τους βγάζει εκτός κάδρου, αφού επί πρωθυπουργίας τους δημιουργήθηκαν τα μεγάλα ελλείμματα και τα μνημόνια, που ενδεχομένως είχαν ως συνέπεια την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Προφανώς, η προστασία του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, από τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράστηκε με κραυγαλέο τρόπο το 2015, όταν ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής –που ουδέποτε κατέληξε σε πόρισμα– για τα μεγάλα ελλείμματα μόνο από το 2012(!!!) και μετά, έχει επηρεάσει την κρίση του δημοσιογράφου.

Και βέβαια, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις ΣΥΡΙΖΑϊκές επιλογές των Προκόπη Παυλόπουλου, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Κατερίνας Παπακώστα και τη μετάλλαξη του Αντώναρου, για τις οποίες επιλογές δεν θυμόμαστε και μεγάλη αντίδραση με «Ντοκουμέντα»…

Πάμε παρακάτω:

Τον Οκτώβριο του 2013, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Σαμαράς ήταν εκείνος που έστειλε στο εδώλιο όλη τη Χρυσή Αυγή, η δίκη της οποίας επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη…

Δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε παρακάτω.

Συμφωνούμε με τον κ. Βαξεβάνη, που διατείνεται ότι ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τις απόψεις του, συμπεριλαμβάνοντας όμως και το δικαίωμα ΚΑΙ της αντίθετης άποψης, η οποία όταν στοιχειοθετείται –όπως εν προκειμένω για τον Αντώνη Σαμαρά– μπορεί να οδηγήσει τα «Ντοκουμέντα», μέσω ανακριβών αναρτήσεων, σε ψευδεπίγραφα συμπεράσματα που εκθέτουν τον συντάκτη τους.

Συμπέρασμα δικό μας είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται και τη σκιά του Αντώνη Σαμαρά… Εξ ου και οι επιθέσεις στο πρόσωπό του που από το 2015 δεν ηγείται του κόμματος.

Μετά την έμπρακτη στήριξή του κατά την προεκλογική περίοδο στην παράταξη της Ν.Δ. αλλά και την αμέριστη στήριξη στον Κυριάκο, σήμερα με την ατονία που παρουσιάζει η κυβέρνηση στον κομματικό τομέα, δικαίως οι ΣΥΡΙΖΑίοι βλέπουν τον Αντώνη Σαμαρά μελλοντικά ως έναν σημαντικό αντίπαλο για τις επιδιώξεις τους…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα