Έχασε Ευρώπη, κέρδισε χρόνο

Μία από τις πιο επιτυχημένες εβδομάδες σε επικοινωνιακό επίπεδο ήταν αυτή που πέρασε για τη θητεία του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό. Από τη μία κατάφερε να εξασφαλίσει το πρώτο περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ μέσα στα τόσα χρόνια ιστορίας του συλλόγου (προπονητικό κέντρο «ΑΠΗΛΙΟΝ»), ενώ κατάφερε να εξασφαλίσει την αδειοδότηση για την αγωνιστική σεζόν 2013-14.

Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος μπορεί να ακούγεται ως κάτι που ήταν δεδομένο που έπρεπε να γίνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για τον Παναθηναϊκό τού σήμερα ήταν και κάτι εύκολο να πραγματοποιηθεί.

Το πρόβλημα του φακέλου που είχε παραδώσει στην πρωτοβάθμια επιτροπή η διοίκηση του «τριφυλλιού» ήταν η απουσία εγγυητικής επιστολής, που έπρεπε να υπάρχει, ειδικά όταν πρόκειται για ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Από την ΠΑΕ ποτέ δεν έγινε γνωστό αν υπήρχε εγγυητική επιστολή στον φάκελο που παραδόθηκε στη δευτεροβάθμια επιτροπή, και μάλλον κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποκλειστεί. Το στοιχείο που έκανε όμως τη διαφορά συγκριτικά με τα όσα εξέτασε η πρωτοβάθμια επιτροπή, ήταν η παρουσίαση χορηγίας για τη νέα σεζόν από τον ΣΚΑΪ ύψους 6-7 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια δηλαδή, ο ιδιοκτήτης τού εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού και πρόεδρος της ΠΑΕ, εξασφάλιζε ο ίδιος ότι σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε οικονομικό πρόβλημα θα βάλει… πλάτη. Αυτό το στοιχείο ήταν που μέτρησε λογικά στη δευτεροβάθμια Επιτροπή, μπαίνοντας στην ουσία των κανονισμών, καθώς, αν πήγαινε σύμφωνα με το… γράμμα, ο Παναθηναϊκός δεν θα κατάφερνε να εξασφαλίσει την αδειοδότηση. Για αυτό το λόγο άλλωστε και η εισήγηση του υπεύθυνου των αδειοδοτήσεων (που σημειωτέον δεν έχει δικαίωμα ψήφου), Γιώργου Δημητρίου, ήταν ευθύς εξ αρχής αρνητική. Όπως αρνητική ήταν η εισήγησή του και για την περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά η ομάδα της Ηπείρου εξασφάλισε επίσης την αδειοδότηση. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός κατ’ αρχήν μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του, αλλά με την κατάσταση που έχει περιέλθει, αυτή η συγκυρία ίσως τον ευνοήσει, ώστε να δημιουργήσει μια ομάδα χωρίς την πίεση του χρόνου που θα του έφερνε η προκριματική φάση του Europa League από τα μέσα Ιουλίου. Η τελευταία πιθανότητα για να αλλάξουν τα δεδομένα και να αγωνιστεί στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός την έχει μέσω UEFA που θα εξετάσει και εκείνη τον φάκελο του ΠΑΣ Γιάννινα από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την 5η θέση του πρωταθλήματος.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, ο μεταγραφικός σχεδιασμός που έχει εκπονηθεί, αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα, και παίκτες που θεωρούνταν «κλεισμένοι» αναμένεται να γίνουν παίκτες του Παναθηναϊκού στα αμέσως επόμενα 24ωρα. Μπαϊράμι, Φάλκενμπουργκ θα είναι οι πρώτοι που θα υπογράψουν ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για τον Μπεργκ. Όλες οι περιπτώσεις αποτελούν υποδείξεις του Γιάννη Αναστασίου. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη ιθύνοντες της Νάπολι ώστε να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή του Στέφανο Καπίνο.

CIA, FBI, CSI ή αλλιώς Eπιτροπή Eφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ
Αναφερθήκαμε και στο κεντρικό ρεπορτάζ σχετικά με την εξασφάλιση της αδειοδότησης από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ΕΠΟ και ο υπεύθυνος των αδειοδοτήσεων, Γιώργος Δημητρίου, έπαιζαν με τα νεύρα όχι μόνο των ιθυνόντων της ΠΑΕ αλλά και με του κόσμου που προσπαθούσε να μάθει τι μέλλει γενέσθαι. Η καλή μέρα φάνηκε από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ήταν γνωστά –πολύ πριν βγει η επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής– οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί και τα «γιατί» αυτών των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι… χάλασε τους κυρίους της Ομοσπονδίας και της επιτροπής και την Πέμπτη διέταξαν να μην μπουν δημοσιογράφοι ούτε καν στο κτίριο. Τι άλλαξε και υπήρξε αυτή η διαφοροποίηση στη συμπεριφορά; Μάλιστα, κατά τις 17.00 διέρρεε η επιτροπή ότι ο κ. Δημητρίου είχε εισηγηθεί αρνητικά για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, μετά από 7 ώρες(!) συνεδρίασης και κατά τις 00.15 (ξημερώματα Παρασκευής, δηλαδή) βγήκε η απόφαση που δικαίωνε το «τριφύλλι». Από την επιτροπή δεν έχει προκύψει καμία ενημέρωση ως προς το με ποια κριτήρια ελήφθησαν αυτές οι γνωμοδοτήσεις, δείχνοντας ακόμα μια φορά μυστικοπάθεια, και αναμένουμε με αγωνία τα σκεπτικά των αποφάσεων αφού απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το θέμα της εγγυητικής επιστολής υπήρχε στην πρώτη εξέταση αλλά και στη δεύτερη… Πόσο άνετα μπορεί να αισθάνεται στην καρέκλα του ο κ. Σαρρής μετά απ’ όλα αυτά;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα