Διαβολοβδομάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Βόμβες» του επιχειρηματία Μιωνή και του λαλίστατου Ν. Παππά για το «μαγαζί», τα «πολλά λεφτά» και την «ατζέντα» της πρώην κυβέρνησης

Η εβδομάδα που ακόμη «τρέχει» επεφύλαξε μια σειρά δυσάρεστων εκπλήξεων για τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα απίστευτο στραπατσάρισμα στο προφίλ του Αλέξη Τσίπρα και πρωτοπαλίκαρού του Νίκου Παππά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Εν αρχή ην οι… κασέτες

Το ξήλωμα του ΣΥΡΙΖΑϊκού πουλόβερ ξεκίνησε ως γνωστόν με την αποκάλυψη της συνομιλίας  Παππά-Μιωνή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Από το «καυτό» ηχητικό αποδεικνύεται ότι ο κ. Παππάς Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γνώριζε τουλάχιστον από τότε –από τον Μάιο δηλαδή του 2016 όταν έγινε η συγκεκριμένη συζήτησή του με τον κ. Μιωνή– την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου. Γνώριζε ακόμη ότι μέσα από το κύκλωμα αυτό «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα «πολλά λεφτά».

Επίσης επιβεβαιώνεται η δήλωση που έκανε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τότε υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή για… «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις».

Σημειώνεται ότι ο Ν. Παππάς ακούγεται να ζητά από τον Σ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού. Ζητά από τον συνομιλητή του μια αθλιότητα. Τέλος, ο κ. Παππάς αποκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου «μαγαζί», γεγονός αποκαλυπτικό της αντίληψής τους για τη διακυβέρνηση της χώρας και των στόχων που είχαν βάλει. Ποια ιδεολογία και ποια οράματα; Το «μαγαζί» να είναι καλά, να πουλάει σανό και να μπαίνουν λεφτά στο ταμείο.

Τι επιβεβαιώνεται από τα παραπάνω; Μα η ύπαρξη παραδικαστικού και οι οικονομικές δοσοληψίες στις οποίες επιδίδονταν. «Λεφτά, πολλά λεφτά». Η διακίνηση ανοικτών ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία. Η χειραγώγηση εισαγγελέων, τους οποίους ο Παπαγγελόπουλος μπορούσε να καλεί για εντολές, όποτε ήθελε.

Ξεκάθαρα τα συμπεράσματα

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Από την ώρα που εξαπάτησαν τους Έλληνες και συγκρότησαν κυβέρνηση, αντιμετώπισαν το Μέγαρο Μαξίμου σαν «μαγαζί» –όπως το αποκαλεί ο κ. Παππάς– και χρησιμοποίησαν την εξουσία  για να βγάζουν λεφτά. Για να κρατήσουν τη «δουλειά» –όπως αντιλαμβάνονταν τη διακυβέρνηση του τόπου– στα χέρια τους αποφάσισαν να γίνουν καθεστώς. Και για να γίνουν καθεστώς, προχώρησαν στη συγκρότηση παρακράτους. Αυτή ήταν η φιλοσοφία και η ιδεολογία που τους καθοδηγούσε. Έτσι έστησαν τη σκευωρία Novartis για να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και έτσι κατρακύλησαν στην πολιτική αθλιότητα να κατασκευάζουν ψευδείς ισχυρισμούς και συκοφαντικές επιθέσεις τόσο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όσο και εναντίον του επόμενου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του. Το γεγονός ότι ο κ. Παππάς ζητούσε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο του κ. Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι αποκαλυπτικό της αντίληψης, της νοοτροπίας και των μεθοδεύσεων που εφάρμοζαν.

Η βάναυση στοχοποίηση του Παπασταύρου και η αλήθεια

Τα τελευταία πέντε χρόνια υπήρξε βάναυση στοχοποίηση του Σταύρου Παπασταύρου λόγω της πολιτικής του  δράσης με τη Ν.Δ.. Όλοι θυμόμαστε το τηλεοπτικό σποτ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, τις συχνές αναφορές του κ. Τσίπρα, όταν ήταν πρωθυπουργός, μέσα στη Βουλή εναντίον του κ. Παπασταύρου, καταλύοντας πλήρως το  τεκμήριο αθωότητας, και για το περιβόητο πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ευρώ που τόσο διαφημίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπασταύρου όμως δικαιώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια. Δικαιώθηκε και για λόγους ουσίας (αρ. απόφασης Πρωτ.7707/2019 και αρ. απόφασης Πρωτ. 7708/2019), και όχι μόνο για λόγους παραγραφής, όπως με περισσή πολιτική ανανδρία διακηρύσσουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Δικαιώθηκε επί της ουσίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο του ποσού των 3 εκατομμυρίων τού επιστράφηκε.

Συγχρόνως ελέγχθηκε εξονυχιστικά το «πόθεν έσχες» του από τη Βουλή των Ελλήνων, και αρχειοθετήθηκε με ψήφους 10-1 με τη θετική ψήφο όλων των δικαστικών λειτουργών. Τέλος, η σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του και σε βάρος του κ. Μιωνή για εγκληματική οργάνωση αρχειοθετήθηκε τον Ιούνιο του 2019 από την εισαγγελέα Διαφθοράς κα Τουλουπάκη. Αρχειοθετήθηκε, δηλαδή, όταν ακόμη στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπερισπασμός του ΣΥΡΙΖΑ περί  δήθεν χρηματισμού της Ν.Δ. με διαδρομές μέσω Παπασταύρου είναι τόσο αξιόπιστος, που δεν στηρίζεται σε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ούτε καν στην «κατάθεση», αλλά σε ένα σκίτσο! Κατάθεση που αξιολογήθηκε από 4 δικαστικούς και τελικά  μπήκε στο αρχείο. Παρά την επιβεβαίωση της αθωότητας του Παπασταύρου από τα δικαστικά όργανα κανείς  δεν ζήτησε συγγνώμη για την πολιτική σπίλωση που του έγινε.

Στα σχοινιά ο Παπαγγελόπουλος

Το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, το οποίο εμφανίζει τον κ. Ν. Παππά να ομολογεί πως ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε δική του ατζέντα και πως «κάποιοι βγάζουν λεφτά», έχει προκαλέσει πανικό στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος κατά την απολογία του εξέφρασε την ανησυχία περί ύπαρξης και δεύτερου ηχητικού ντοκουμέντου από τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία εκτός από τον ίδιο μετείχαν και οι κ.κ. Παππάς και Μιωνή. Παραδέχτηκε επίσης πως σε εκείνη τη συνάντηση όντως ζήτησε από τον επιχειρηματία να καταθέσει χρηματικό ποσό στον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, ως δικαστικά έξοδα, όπως είπε. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μιωνή έχει καταγγείλει ότι ο τότε αναπληρωτής Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον εκβίασε προκειμένου να δώσει «πολλά λεφτά» και να ρυθμιστούν με τον τρόπο αυτό οι δικαστικές του εκκρεμότητες. Ο κ. Παπαγγελόπουλος σαφώς πλέον, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση και προσπαθεί  να χτίσει μια υπερασπιστική γραμμή με υπαινιγμούς, φήμες και κουτσομπολιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε και για το απόσπασμα του ηχητικού στο οποίο ο κ. Παππάς εμφανίζεται να πιέζει τον κ. Μιωνή προκειμένου να κατασκευαστούν ψευδείς καταγγελίες κατά της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε: «Και αν ακόμη αυτά που λέγονται για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι σωστά, λέγεται πουθενά ότι εγώ ζήτησα κάτι για την Μαρέβα; Πουθενά στο ηχητικό». Πέραν αυτών, ο κ. Παπαγγελόπουλος έλαβε αποστάσεις από την αρχειοθετημένη υπόθεση που ανέσυρε ο ΣΥΡΙΖΑ και την εμφάνισε σαν δήθεν νέο σκάνδαλο. Αντιδρώντας σε τοποθέτηση βουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και πως μιλάει «συνεχώς για τον Σαμαρά αλλά έως σήμερα δεν μας έχετε φέρει στοιχεία», ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε: «Δεν αναφέρθηκα στην φερόμενη μίζα των 2,6 εκ ευρώ που αναφέρεται σε υπόθεση Παπασταύρου – Σαμαρά διότι δεν γνωρίζω και δεν έχω κανένα στοιχείο και σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας».

«Απόδραση» διά της αποχώρησης

Η εξαιρετικά δυσχερής θέση στην οποία βρίσκεται ο Παπαγγελόπουλος, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις με το ηχητικό Μιωνή, ήταν και η επικοινωνιακή «απόδρασή» του από την Προανακριτική. Όλες αυτές τις μέρες έκανε μια κατάθεση, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, γεμάτη κραυγαλέες αντιφάσεις, ψέματα, κουτσομπολιά, εξυπνακισμούς και γραφικότητες. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαπέλυσε επίθεση κατά του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, τον οποίο κατηγόρησε για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας. «Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή. Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος», είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Με βάση όμως τα λεγόμενά του, αν έγινε κατασκοπεία από τον κ. Μιωνή, τότε σε αυτή ίσως συμμετείχε και ο κ. Παππάς, που είχε αυτού του είδους τη συνομιλία μαζί του η οποία ακούγεται στο ηχητικό  ντοκουμέντο. Αφού λοιπόν εκφώνησε ένα ακόμη αυτοαναφορικό λογύδριο με φράσεις του τύπου: «στον τάφο μου να γραφτεί, ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε», μετά αιφνιδίως ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη διαδικασία! Είναι φανερό ότι η αποχώρησή του οφείλεται  στις αποκαλύψεις γύρω από τη συνομιλία Παππά-Μιωνή και ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον «Ρασπούτιν» για να σώσει τον εαυτό του. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε τη μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκε σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθετε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δύο εβδομάδες. Και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων, το «κεντρικό μαγαζί» υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο «παραμάγαζο» την αποχώρηση. Ακόμα και προ ημερών, ο κ. Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσής του για Πέμπτη μεσημέρι, και για τη διαδικασία ερωτήσεων από την Προανακριτική.  Προφανώς, λόγω άνωθεν εντολών και υπό τον φόβο για νέες σε βάρος του αποκαλύψεις, αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που είχε δώσει.

Αθλιότητες χωρίς τέλος κατά Σαμαρά 

Οι αθλιότητες Παπαγγελόπουλου δεν  έχουν τέλος, ειδικά σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Σε νέο παραλήρημα και επικαλούμενος για μια ακόμη φορά, κατά την προσφιλή του τακτική, ανθρώπους-μάρτυρες που δεν βρίσκονται στη ζωή, επεδίωξε να συνδέσει τον Αντώνη Σαμαρά με δήθεν πιέσεις για προφυλάκιση Αγγέλου από την Τσατάνη. Μια ακόμη αθλιότητα… Ο κρυπτόμενος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει απωλέσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και αξιοπιστίας.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε  ότι  δεν τον πίεσε και δεν παρενέβη. «Δεν με πίεσε ο Σαμαράς, δεν με απείλησε», είπε. Οι αντιφάσεις στην κατάθεσή του ήταν ωστόσο ηχηρές. Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση στο Μ. Μαξίμου με τους κ.κ. Φιλιππάκη, Τάρκα, Μιωνή, Παπασταύρου. Όταν του επισημάνθηκε πως αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, επικαλέστηκε το υπόμνημα Φιλιππάκη. Όταν του ειπώθηκε ότι δεν το λέει αυτό, επικαλέστηκε ασθενή μνήμη και το ανακάλεσε… Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι –δεν θυμάται πότε– στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο σπίτι τού πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να βοηθήσει τον κ. Παπασταύρου μέσω της… κας Τουλουπάκη. Όταν του επισημάνθηκε πως αυτό δεν ήταν δυνατόν να ισχύει, καθώς η κα Τουλουπάκη  ανέλαβε την υπόθεση το… 2017,  «θυμήθηκε» ότι ήταν βοηθός του κ. Αθανασίου! Όταν του επισημάνθηκε  πως η κα Τουλουπάκη ανέλαβε βοηθός του κ. Αθανασίου το 2016, ενώ η υπόθεση είχε αποσταλεί από τον κ. Αθανασίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Σεπτέμβριο του 2015, δεν… θυμόταν. Ο κ. Παπαγγελόπουλος πιστός στο δόγμα του: «όταν ζορίζομαι επικαλούμαι κόπωση», ζήτησε εκ νέου διακοπή. Έχοντας υποπέσει σε ηχηρές αντιφάσεις ως προς τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και υπό την πίεση των λογικών ερωτήσεων που προέκυψαν, εκ νέου θέλησε να αποχωρήσει. Το «κατενάτσιο» Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται προφανώς επειδή έχει φοβηθεί τις συνέπειες των παλινωδιών και των ψεμάτων του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα