Μπαλτάκος: «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» – Θύρα 4: «Ιβάν έχουμε πρόεδρο;» – Ερωτηματικό: Θα πάρει παίκτες ο ΠΑΟΚ;

Την πούλεψε ο Σαββίδης. Έτσι λέει ο Τάκαρος ο Μπαλτάκος. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Επιτροπή Εφέσεων για να δικάσει κι επικυρώθηκε η βαθμολογία, δεν υπάρχει καμία πολυϊδιοκτησία. Του χρόνου είναι μία άλλη χρονιά, σου λέει ο Τάκης. Όπως η Σκάρλετ Ο’ Χάρα, με το τότε αστέρι του Χόλιγουντ, Ολίβια ντε Χάβιλαντ, που «ταξίδεψε» πριν από τρεις ημέρες σε ηλικία 104 ετών(!!!), είπε, «αύριο είναι μια καινούργια μέρα», στη θρυλική ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», έτσι κι ο Μπαλτάκος. Από τη στιγμή που δεν τιμωρήθηκε φέτος ο ΠΑΟΚ, άντε γεια και να μας γράφετε. Δεν γίνεται να δικάσει η Εφέσεων περσινή περίπτωση. Ούτε, βέβαια, αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός από τη Δεοντολογίας, μπορεί να δικάσει, αφού ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης και οι άλλοι τέλεσαν αδικήματα παρελθόντων ετών. Τώρα, αν η Γιουβέντους υποβιβάστηκε μετά από δυο-τρία χρόνια, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Εδώ, μιλάμε για φοβερά και τρομερά πράγματα. Κι εντάξει, ο Τάκης υπάλληλος είναι του Σαββίδη, έγκριτος νομικός, ξέρει τα κόλπα και από μέσα κι απ’ έξω. Χρόνια στο κουρμπέτι. Έτσι έκρινε ότι λέει ο νόμος. Δεν σημαίνει, όμως, ότι έτσι είναι κιόλας. Άλλο είναι το θέμα μου, ωστόσο. Ο ΠΑΟΚ δεν φώναζε τόσο καιρό ότι καταδικάστηκε χωρίς να δικαστεί; Τι άλλαξε τώρα;  Ένα κι ένα κάνουν δυο, μάστορα. Έτσι κι ο ΠΑΟΚ ήτανε καθαρός, θα έπρεπε να το παίξει αλλιώς το έργο.

Κύριοι, να έλεγε, εμείς θέλουμε να δικαστούμε για ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε αθώοι. Δεν μπορεί να πλανάται πάνω από το κεφάλι μας καμία ρετσινιά. Αντιλαμβανόμαστε τη νομική εξήγηση του κυρίου Μπαλτάκου, αλλά εμείς θα ζητήσουμε να δικαστούμε κανονικά για ν’ αποδείξουμε την αθωότητά μας. Κι αν τιμωρηθούμε, δεχόμαστε η τιμωρία να μας επιβληθεί από την προσεχή σεζόν. Τελεία και παύλα, που θα έγραφε κι ο κόλακας. Τα σώβρακα θα τους έπαιρνε ο Σαββίδης.

Έτσι είναι. Αυτό θα πει μαγκιά. Κι όχι στρίβειν διά του αρραβώνος, με τον αείμνηστο Ντίνο Ηλιόπουλο. Εδώ και τώρα, δίκη.  Αυτό έπρεπε να πει ο Σαββίδης, κι όχι να το παίζει μούγκα στη στρούγκα. Και τώρα, πώς θα δικαιολογηθεί ο Ιβάν ο τρομερός στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που έλεγε συνέχεια ότι θέλει να δικαστεί; Θα τους πει ότι τα κατάφερε ο Μπαλτάκος να μη δικαστούμε, άρα όλα καλά κι όλα ωραία;

Σκιά πάνω από τον ΠΑΟΚ θ’ αφήσει ο Σαββίδης. Τι σκιά, δηλαδή, μιλάμε για τοξικό νέφος. Ο λαός του ΠΑΟΚ ο κανονικός, κι όχι αυτοί οι followers του κόλακα και των άλλων, δεν θα μάθει ποτέ αν υπήρξε ιδιοκτησία ή όχι. Δεν θα μάθει αν έγινε ή όχι ματσαραγκιά. Έσκιζαν τα ρούχα τους οι Κυριάκοι κι ο Μάκαρος ο Γκαγκάτσης, ότι θέλουν να πάνε στο δικαστήριο για ν’ αποδειχτεί η αθωότητα του Ιβάν. Και τώρα; Όλα καλά; Ότι δικαιωθήκαμε, χωρίς να γίνει δίκη; Και το σανό έχει ένα όριο. Δεν τρώγεται κάθε μέρα και πολύ.

Κι ο Μπαλτάκος, βέβαια, επαγγελματίας είναι. Μυαλό πουλάει. Δεν ήταν κανένα κορόιδο να βγαίνει κάθε μέρα στα ράδια και να λέει ότι πρέπει να στελεχωθεί η Επιτροπή Εφέσεων άμεσα, γιατί έτσι και δεν γίνει, παραγράφεται το αδίκημα. Η νίκη τον ένοιαζε τον Μπαλτάκο κι όχι η Δικαιοσύνη. Έτσι λειτουργούνε οι σωστοί δικηγόροι. Και δεν δίνουνε δεκάρα τι θα γίνει με τον λαό. Ποιος λαός, στο φινάλε.

Και ρωτάω εγώ. Άντε κι αυτό είναι μια σοφιστία του Μπαλτάκου. Μπορεί να έμαθε τίποτα περίεργο και μοστράρει την απόφαση. Ότι το ματσάκι πάει για ισοπαλία. Άλλο είναι το θέμα. Με την ΕΕΑ καθάρισε; Ακυρώθηκε η απόφαση ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία; Σε καμιά δεκαριά μέρες ο ΠΑΟΚ θα ξαναπάει εκεί. Τι θα παρουσιάσει στην ΕΕΑ; Ότι έφυγε ο Καλπαζίδης; Τι θα πάει να πει; Ότι ο Πιαλόγλου εγκατέλειψε την ενεργό δράση;

Είπε και το άλλο το ωραίο ο Τάκης. Όταν ρωτήθηκε αν ο Ολυμπιακός έχει μέσο αντίδρασης, ο Τάκαρος είπε επί λέξει: «Ο Ολυμπιακός μπορεί και πάλι να προσφύγει στην ΕΕΑ με νέα καταγγελία, μόνο που τώρα, ακόμα και εκείνα τα ασήμαντα κριτήρια δήθεν σχέσης VIALAND-Ξάνθης, που δεν οδηγούσαν με τίποτα σε “αποφασιστική επιρροή”, δεν υπάρχουν πια. Γι’ αυτό είπα από τον Μάιο ότι ακόμα και αυτά τα μηδαμινά στοιχεία που είχε επισημάνει η ΕΕΑ, κάτι γηπεδάκια, δηλαδή για τις ακαδημίες της Ξάνθης και άλλα τέτοια, είναι τώρα ακόμα πιο ανύπαρκτα από ανύπαρκτα. Ας ξανακάνει καταγγελία ο Ολυμπιακός, πού θα τη στηρίξει; Ποια είναι τώρα η σχέση VIALAND (Καλπαζίδης) – Ξάνθης;»

Κατάλαβες, μάστορα; Πια είναι τώρα η σχέση, σου λέει. Και για το ποια ήταν τότε, κανένα πρόβλημα, δεν μπορεί να γίνει δίκη, αλλά και να γινότανε, κάτι γηπεδάκια αγοράστηκαν από τον σερβιτόρο, που έπαιρνε τουλάχιστον δέκα χιλιάρικα πουρμπουάρ. Μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα του Ιβάν να μη θελήσει να γίνει η γίνει στην Εφέσεων. Ακόμα την έχει τη σημαία ο Σαββίδης, που έλεγε θέλουμε να δικαστούμε κι ας καταδικαστούμε.

Ύστερα, είναι και το άλλο. Έτσι και ο ΠΑΟΚ δεν δικαστεί, άρα είναι αθώος, όπως λέει ο Μπαλτάκος, δεν πρέπει να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Ολυμπιακού; Πρώτος ο Τάκης το είπε ότι επηρεάστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από τις καταγγελίες του Ολυμπιακού και γι’ αυτό δεν πήραν το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να ζητήσει διαφυγόντα κέρδη ο ΠΑΟΚ, να καθίσει στον σκαμνί τον Ολυμπιακό; Έτσι πάει.

Τίποτα δεν πρόκειται να κάνει ο Σαββίδης. Τουμπέκα ψιλοκομμένη με μπούκοβο στον πατσά ο τάβαριτς. Άλλο πράγμα έχει στο κεφάλι του τώρα. Πώς θα κουλαντρίσει τον λαό του ΠΑΟΚ. Τον κανονικό λαό, όχι τους αυλοκόλακες του Σταύρου. Βγάζει ανακοίνωση η Θ4 και του τα χώνει στα ίσια και παλικαρίσια του Ιβάν και του μικρού Γιωργάκη. Κι όχι μόνο. Τα χώνει και στον Μάκη – Χρυσοστομάκη Γκαγκάτση. Στην ψύχρα.

Άκου τι λέει η Θύρα 4: «Αυτό που, δυστυχώς, εξακολουθούμε να μην έχουμε, είναι πρόεδρο που θα χαράσσει στρατηγική, θα συντονίζει, θα εποπτεύει και θα αξιολογεί καθημερινά και διά ζώσης όλα τα στελέχη του συλλόγου. Διοίκηση αποκλειστικά μέσω skype και Instagram, ακόμη και στην εποχή της τηλεργασίας, δεν γίνεται. Δεν αρκεί μόνο η χρηματοδότηση, γιατί χωρίς έλεγχο τα λεφτά πέφτουν σε ένα τρύπιο βαρέλι».

Ποιον παίρνει η μπάλα; Πρώτον τον Ιβάν, στο δόξα πατρί, που διοικεί από το Ροστόφ μέσω skype. Μετά, τον instaGiorgis, που παράγει πολιτική μέσω του instagram. Και μετά, τον Μάκαρο τον Γκαγκάτση, που θα χώριζε την Ελλάδα στα δύο. Κι αυτό που λέει η Θύρα 4 ότι δεν υπάρχει έλεγχος των χρημάτων που δίνει ο Σαββίδης, τι μέρους του λόγου είναι, μάστορα; Τα παντελονιάζει κάποιος; Τι εννοεί ο ποιητής; Ότι υπάρχουνε και ποντικοί;

Έχει και ωραιότερα πράγματα η ανακοίνωση της Θύρα 4. Για τους δημοσιογράφους. Όχι του Σαββιδοτεχνείου, βέβαια. Καλά. Ολόκληρα κατεβατά γράφουν οι οργανωμένοι και βάζει τίτλο το sdna «η Θ4 εφ’ όλης της ύλης». Έτσι κι έβγαζε η Θύρα 7 για τον Μαρινάκη, θα γινότανε πόλεμος. Μάλιστα. Και τι γράφει η Θύρα 4 ; Για  μπριζόλες, ρε φίλε. Τους αποκαλεί μπριζολάκηδες. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Κλάμα από τα γέλια. Είναι της μπριζόλας, δηλαδή. Το αναφέρει καθαρά. Το μόνο που δεν αναφέρει είναι αν πρόκειται για μοσχαρίσια μπριζόλα που είναι πιο ακριβή ή για τη χοιρινή.

Άκου, ρε φίλε, και βγάλε συμπέρασμα: «Κλίκες, μανατζαρέοι παντός τύπου, δημοσιογράφοι και “δημοσιογράφοι” που πότε σφάζονται για μία μπριζόλα και πότε συμμαχούν για την κοινή κονόμα, αποτυχημένοι πολιτικάντηδες και wanna-be πολιτικοί, μακροχρόνια άνεργοι, αποτυχημένοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες και θρασύτατοι αρπακολατζήδες, όλοι αγωνίζονται ανάξια (και όχι επάξια), με πρόσχημα τον Π.Α.Ο.Κ., για μία θέση στο pay-roll».

Κι άντε, σου λέω εγώ, για τους πολιτικούς και τους άλλους, που γράφουνε, μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Αυτοί οι δημοσιογράφοι που πλακώνονται για την μπριζόλα ποιοι είναι; Είναι αυτοί που κάνουνε τη νύχτα – μέρα ότι δεν τρέχει τίποτα και ο Αμπέλ τώρα μαθαίνει την ομάδα; Είναι αυτοί που έλεγαν ότι ο Φερέιρα φεύγει και τελικά μένει;

Σ’ το κλείνω. Ο Ιβάν είναι σε δύσκολη θέση. Τη δυσκολότερη από τότε που πάτησε το ποδάρι του στην Ελλάδα. Τώρα θα πρέπει να χώσει χρήμα. Στη γωνία τον περιμένουνε οι Θύρα 4 και οι άλλοι. Προς το παρόν, μόνο για πωλήσεις γράφει το Σαββιδοτεχνείο. Ότι ο Γιαννούλης πάει στη Γαλλία και γερμανικές ομάδες ενδιαφέρονται για τον Μιχάι και τον Λημνιό. Ούτε έχει ο λαός του ΠΑΟΚ κανένα νέο από την Πορτογαλία για τον Μίσιτς. Βράσε ρύζι, Ιβάν. Πάντως, επειδή το χρήμα ρέει, στο χέρι σου είναι, μάστορα. Πλημμυρίζεις με ρούβλι την αγορά και ξανακάνεις μεγάλο τον ΠΑΟΚ. Απλά πράγματα. Διότι με Χατζηστραβό, Κούτσια, Λύραντζη, μπορεί να μη σε δεχτούνε καν στα προκριματικά του Champions League. Χαίρετε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα