ΚΙΝΑΛ: Έτοιμο το πλάνο ανάκαμψης, ψάχνουν την ατάκα-σύνθημα

Τι θα αναδείξει η Φώφη Γεννηματά στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Τετάρτη

«Είμαστε και του σαλονιού, είμαστε και του λιμανιού», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, φωτογραφίζοντας το πώς θα κινηθεί η πρώτη συνέντευξη Τύπου από το 2015 που θα παραχωρήσει η κ. Γεννηματά την Τετάρτη διαδικτυακά. Ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να μιλήσει στους δημοσιογράφους στο Ζάππειο, όπως είχε προγραμματιστεί.

Το κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη είναι καλό, καθώς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι άκρως θετικά. Όλοι στο ΚΙΝΑΛ ακολουθούν το θεώρημα της αγοράς ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες» και όντως το τελευταίο εξάμηνο η Χαριλάου Τρικούπη έχει εξελιχθεί σε μηχανή παραγωγής προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων που έπονται.

Φυσικά το ότι τσίμπησε το ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις δεν του δίνει το δικαίωμα να μιλά ότι αποτελεί τον προοδευτικό πόλο. Όμως οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη αντιτείνουν ότι «στην Θεσσαλονίκη ήμασταν το μοναδικό κόμμα που παρουσίασε ολοκληρωμένο, προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της χώρας, όταν ο Αλέξης Τσίπρας περιοριζόταν στο να ζητά περισσότερες προσλήψεις και …Σεισάχθεια, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ασπιρίνη τα βαριά ιατρικά συμπτώματα της οικονομίας».

Έτσι στο ΚΙΝΑΛ την επαύριον της συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά την Τετάρτη το μεσημέρι θα κινηθούν σε δύο άξονες. Από την μία θα ανοίγουν συνεχώς μέτωπα με τη Ν.Δ., ανάγοντας εαυτούς σε εκφραστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να το κάνει. Αφετέρου, θα προβάλλουν συνεχώς τις προοδευτικές, εναλλακτικές λύσεις που έχουν επεξεργαστεί, φροντίζοντας το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά, όπως εστάλη από τη Θεσσαλονίκη, να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας και να συσπειρώσει γύρω του τους προοδευτικούς πολίτες της.

Οπότε το μόνο που λείπει είναι η κ. Γεννηματά να πει κάτι, μία ατάκα, ένα τσιτάτο, το οποίο θα συζητηθεί και θα παίξει στα κανάλια, στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες πως το ΚΙΝΑΛ έρχεται. Το εάν θα το ανακαλύψουν, για το εάν θα μπορέσει να το υποστηρίξει η κ. Γεννηματά και το πόσο θα αποδώσει θα αποφασίσει για όλα ο χρόνος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα