«Λευτεριά στον Αλαφούζο», αλλά ποιος είναι ο Δρακωτός;

Η «Α» και η iapopsi.gr είχανε προειδοποιήσει τον Αλαφούζο, την περασμένη Κυριακή. Άπαξ και έγινε νταβαντούρι στα social media μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Βόλο, «πούλα, Αλαφούζο», αναμενόμενο ήτανε ότι θα μπούκαραν οι οργανωμένοι στην ΠΑΕ.

Έτσι είναι. Το ένα φέρνει το άλλο. Φέρνει το Χ ο Μπόλονι στο ΟΑΚΑ και δεν προλαβαίνεις να διαβάζεις «πούλα» στο διαδίκτυο. Και την Τρίτη το πρωί, πάρ’ τους και στην ΠΑΕ. Φέιγ βολάν, πανό «λευτεριά στον Παναθηναϊκό», πήρανε και το τρόπαιο του πρωταθλητή του 2010 κι έφυγαν.

Και για να δεις πόση πλάκα έχει ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου. Βγάζει μία ανακοίνωση και λέει ότι δεν ήταν το κανονικό τρόπαιο αυτό που πήρανε, αλλά ρέπλικα. Κι ότι το κανονικό υπάρχει ακόμα στα γραφεία της ΠΑΕ. Καλημέρα, Γιάννη, κουκιά σπέρνω. Έτσι πάει η δουλειά.

Αυτό ήταν το ζητούμενο, δηλαδή, για να καταλάβω. Αν ήταν ρέπλικα ή κούπα; Όχι ότι μπουκάρανε στην ΠΑΕ λες και μπαίνανε στο σπίτι τους; Πλάκα κάνουμε τώρα; Αντί να βγει ο Γιαννάκης ο Αλαφούζος και να καταδικάσει, λέει ότι σας την φέραμε, μάγκες, μαϊμού ήταν αυτό που πήρατε και φύγατε. Φοβερά πράγματα.

Λες κι έχει σημασία, δηλαδή, αν πήραμε το μαϊμουδένιο ή το καλό. Και ρωτάω τώρα εγώ: Αφού υπήρχε το κανονικό, το γνήσιο τροπαιάκι, γιατί είχανε και τη ρέπλικα; Για να λένε ότι έχουνε δύο; Εκτός κι αν το είχανε και το μαϊμού εκεί, σου λένε, μη γίνει κανένα μπραφ καμιά μέρα και μας μείνει το ένα.

Να το σοβαρέψουμε. Ρέπλικα ήταν. Γιατί δεν υπάρχει κούπα κανονική. Δεν φτιάχνουνε κάθε χρονιά ένα τρόπαιο, ούτε η Super League1, ούτε η ΕΠΟ για το Κύπελλο. Η κανονική επιστρέφει και η ομάδα κρατάει τη ρέπλικα. Παραμύθι πούλησε η ΠΑΕ ότι, και καλά, δεν τρέχει τίποτα, γιατί μας πήρανε τη ρέπλικα.

Έτσι είναι. «Σας πήραμε, σας πήραμε, φλουρί κωνσταντινάτο», φωνάζανε φεύγοντας οι οργανωμένοι, κι απάντησε η ΠΑΕ, «μας πήρατε, μας πήρατε, βαρέλι δίχως πάτο». Έτοιμο το έχει το κουπλέ ο Σεφερλής.

Τώρα, θα πεις, τα δικαιολογείς αυτά τα παλιόπαιδα που μπουκάρανε στην ΠΑΕ; Και τι σημασία έχει, ρε, τι λέω εγώ κι εσύ. Του Αλαφούζου κολλητοί ήτανε όλοι αυτοί που μπουκάρανε. Μαζί την είχανε την Παναθηναϊκή Συμμαχία και κονομούσανε. Και τώρα μπουκάρουνε και παίρνουνε την κούπα. Και λέει η ΠΑΕ ότι την ξαναγύρισαν. Στα γραφεία του Ερασιτέχνη την πήγανε, κι από εκεί με ταξί τη γυρίσανε πίσω, μην τους δεις κανένας και γίνουνε ρεζίλι.

Άλλο θέλω να σου πω εγώ. Ο Αλαφούζος θα έχει κακά ξεμπερδέματα. Εκεί που τα είχε ετοιμάσει όλα στο βραστό, ήρθε αυτή η πρόταση από την Αμερική απ’ αυτόν τον Δρακωτό, ότι θέλει την ομάδα. Κι η «Α» και η iapopsi.gr το έγραψαν καθαρά. Ότι ο Αλαφούζος δεν είναι κανένας τυχαίος να πουλήσει τώρα που έρχεται το γήπεδο.

Έτσι θα πάει η δουλειά φέτος από τα παλιόπαιδα. Πούλα. Όπως κάνανε τότε με τους Βαρδινογιάννηδες το ’08 και τους διώξανε κι από τότε δεν είδανε χαρά στα σκέλια. Δέκα χρόνια δίχως πρωτάθλημα η Πανάθα. Άλλο θέλω να σου πω.

Βγαίνεις στην πιάτσα να ψαρέψεις κανέναν ρουφιάνο, να δεις τι παίζει. Πώς πάει το πράγμα και στο πολιτικό και στην μπάλα. Μεγάλο πράγμα είναι οι ρουφιάνοι. Την καλύτερη είδηση μπορεί να σ’ τη δώσει ο περιπτεράς, ο αρτοποιός, ο μανάβης.

Και μου λέει ένα γατόνι της πιάτσας, ότι ένας παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού βρέθηκε μ’ αυτούς τους οργανωμένους και τους είπε τη μεγάλη κουβέντα. Να πάτε μπουσουλώντας στον Βαρδή, να τον παρακαλέστε να γυρίσει πίσω.

Έτσι είναι. Όπως τον διώξατε, έτσι να τον ξαναφέρετε. Και μετά, να εξαφανιστείτε και θα τον βλέπετε από την τηλεόραση τον Παναθηναϊκό. Ν’ απαγορεύεται να πλησιάσετε στα δύο χιλιόμετρα το καινούργιο γήπεδο. Μόνο τότε υπάρχει πιθανότητα να ξαναρθούν οι Βαρδινογιάννηδες.

Όπως, σου λέει, ανεβαίνουνε οι πιστοί με τα γόνατα τον δρόμο για την Παναγία της Τήνου, έτσι να κάνετε κι εσείς. Να φτάσουνε καμία εικοσαριά χιλιάδες έξω από τα γραφεία της Motor Oil και να φωνάζετε να ξαναγυρίσει. Δεν το γουστάρανε αυτό που ακούσανε οι οργανωμένοι. «Σιγά μη φωνάζουμε και “λευτεριά στον Αλαφούζο”», του είπε ένας. Και τελείωσε εκεί το παραμύθι. Όχι ότι αν το κάνανε ο Βαρδής θα τους άνοιγε την πόρτα, βέβαια.

Οι οργανωμένοι μαθημένοι ήταν στην κονόμα και μείνανε ρεστάκια. Και την πέσανε ξανά στον Γιαννάκη, μπας και κάνουνε καμία νέα Συμμαχία να πέσει κανένα τάλαρο. Γι’ αυτό και την πέσανε στο αεροδρόμιο στους παίκτες, μόλις γυρίσανε από το Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Γι’ αυτό και η «Α» και η iapopsi.gr γράψανε ότι άρχισαν τα όργανα στο Κορωπί, με τα «πούλα» στα social media και τα άλλα Παναθηναϊκά φόρα.

Να σου πω και δυο-τρία πράγματα γι’ αυτόν τον Δρακωτό. Τίγκα στο δολάριο είναι ο τύπος. Επιχειρηματίας κανονικός. Και γιατί τον ζήτησε τώρα τον Παναθηναϊκό από τον Γιαννάκη; Και για το γήπεδο το καινούργιο, αλλά και γιατί έχει εταιρεία να το χτίσει. Αυτά μαθαίνω από το Αμέρικα.

Τώρα, θα πεις, μπορεί να έρθουνε τόσα μηχανήματα από την Αμερική στην Ελλάδα; Πώς θα το έφτιαχνε ο Δρακωτός το κτίριο; Οι μπίζνες τα έχουνε λυμένα όλα αυτά. Θα έκανε ένα deal με ευρωπαϊκή εταιρεία κι όλα καλά κι όλα ωραία.

Μόνο που ο Δρακωτός έκανε ένα λάθος. Εδώ ο δήμος και το κράτος πάνε να φτιάξουνε γηπεδάρα και θα δίνανε τη δουλειά στον Δρακωτό; Πλάκα κάνουμε τώρα; Ποιος είναι Δρακωτός, ρε. Θα βάλουμε έναν δικό μας άνθρωπο που τον ξέρουμε και μας ξέρει. Να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Έτσι πάνε αυτές οι δουλειές.

Εκτός αν ο Δρακωτός έριξε τίποτα τηλέφωνα και του είπανε ότι άπαξ και πουλήσει ο Αλαφούζος, το συζητάνε το πράγμα. Δεν το ξέρω. Υποθέσεις κάνω, για να είμαστε ξηγημένοι. Να τελειώνουμε με τον Δρακωτό. Δεν τρελάθηκαν κιόλας οι «βάζελοι», μόλις άκουσαν Ελληνοαμερικανός φραγκάτος. Και θα το ξηγήσω.

Όταν ο Δημητράκης ο Γιαννακόπουλος πήρε τα όρη και τα βουνά σε όλο τον κόσμο για να βρει λεφτά για το «paoalive», πού ήτανε ο Μάρκος ο Δρακωτός; Έβαλε το χέρι στην τσέπη να βγάλει ένα δολάριο να το δώσει για καφέ; Τίποτα. Άρα, δεν παίζει το έργο. Γραμμένα τα έχει όλα αυτά ο Δημητράκης. Αλλά δεν μιλάει.

Τώρα, θα πεις, μπίζνες είναι αυτές. Μπορεί ο Δρακωτός να σηκώσει κανένα τηλέφωνο και να του πει του Δημήτρη, θέλω το μπάσκετ και μου κάνει το γήπεδο στο όμορο οικόπεδο. Τα έχω βρει με τον ιδιοκτήτη. Όλα παίζουνε με τους φραγκάτους. Άπαξ και μυριστεί ζεστό χρήμα ο Μάρκος, πρώτος και καλύτερος θα πάρει το μπάσκετ.

Πάμε παρακάτω. Έτσι και δεν πάρει κανένα τηλέφωνο στον Χρυσοχοΐδη ο Γιαννάκης, δεν τα γλιτώνει τα ντράβαλα. Κι όχι μονάχα αυτός. Ούτε ο Λάζλο. Ήδη αρχίσουνε να την πέφτουν σε διάφορα πράσινα φόρα. Ότι, μίστερ, ήρθες να κολλήσεις τα τελευταία ένσημα στον Αλαφούζο, αυτός θα σε βάλει να κάνεις τηλεπροπόνηση και άλλα τέτοια.

Όπως, δηλαδή, οι περισσότεροι κάνουν τηλεργασία, ο Αλαφούζος θα βάλει τον Ρουμάνο να κάνει τηλεπροπόνηση για να παίρνει κι επιδόματα από το κράτος. Φοβερά πράγματα γίνονται στον Παναθηναϊκό. Για να τελειώνει το παραμύθι. Μόλις βγει ο Μπακογιάννης και κανένας από την κυβέρνηση κι αρχίσει και λέει ότι προχωράει το έργο στον Βοτανικό, ο Αλαφούζος το έχει έτοιμο το παραμύθι.

Προέχει το γήπεδο, θα σου πει. Γι’ αυτό και δεν δίνουμε λεφτά στις μεταγραφές. Και τη βγάζουνε με κάτι Ξαβιέρ και Αϊτόρ και Χουανίτους. Παλιό το κόλπο. Το ’κανε κι ο Μελισσανίδης. Μόνο που αυτός πήρε πρωτάθλημα. Δεν είναι το ίδιο. Χαίρετε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα