Έκρηξη από γκαζάκια στο γραφείο του Σούρλα

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο της Αθήνας.  Η αρχή έγινε στις 03.00 τα ξημερώματα  όταν εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από έξι γκαζάκια, εκ των οποίων εξερράγησαν τα πέντε, πυροδοτήθηκε σε παλαιό διατηρητέο κτήριο του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στην οδό Τσαμη Καρατάση 11 στο Νέο Κόσμο.

Η συνέχεια δόθηκε στις 3.05 τα ξημερώματα στα κτίρια της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη»  επί της οδού Αεροπόρου Παπαναστασίου, στο Γουδί, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια.  Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.

Η τρίτη εμπρηστική επίθεση που εκδηλώθηκε σήμερα είναι αυτή στο πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Σούρλα στην οδό Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια. Οι άγνωστοι κατάφεραν να φτάσουν ως τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας και να τοποθετήσουν γκαζάκια

Η έκρηξη έγινε στις οκτώ τα ξημερώματα. Ευτυχώς παρά το γεγονός ότι οι δράστες πυροδότησαν τον μηχανισμός σε ώρα που υπήρχε κίνηση δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός. Δυστυχώς ωστόσο δυο γυναίκες που μένουν δίπλα από το γραφείο του κ. Σούρλα εισέπνευσαν καπνό και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες τοποθέτησαν δύο γκαζάκια στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του γ.γ. Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης προκαλώντας υλικές ζημιές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα