Ομάδα γ΄ διαλογής κατάντησαν την εθνική 0-0 με Σλοβενία

Πώς κατάντησαν την εθνική… Ομάδα γ΄ κατηγορίας έμεινε η ελληνική ομάδα, καθώς ούτε με αυτούς τους μικρομεσαίους αντιπάλους δεν πέτυχε ν’ ανέβει στην β΄ κατηγορία του Nations League μετά το 0-0 με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη.

Ο τελικός θέλει ψυχή, δύναμη, αυταπάρνηση και αυτά ο ψυχρός Ολλανδός Φαν’ τ Σιπ δεν τα είχε μεταφέρει στους παίκτες που επέλεξε να χρησιμοποιήσει. Η ελληνική ομάδα χωρίς ουσία στο παιχνίδι της, δεν έφθασε στον στόχο της, με τη Σλοβενία να παίρνει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο και παράλληλα το εισιτήριο της ανόδου.

Ο Όμπλακ έδειξε όποτε χρειάστηκε τη μεγάλη του κλάση στις λίγες καλές στιγμές της εθνικής μας και κράτησε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ανέπαφη την εστία του.

 

Ο Φαν’τ Σιπ με τις εμμονές του έχει μεγάλο μερίδιο στη νέα αποτυχία, και στο σημερινό ματς άργησε να πάρει ρίσκα, σε ένα ματς που ήταν απαραίτητα, καθώς είχε φέρει την εθνική με την πλάτη στον τοίχο να κυνηγάει ένα αποτέλεσμα. Οι Σλοβένοι όπως αναμενόταν έπαιξαν φουλ άμυνα και δεν επέτρεψαν να παίξουν κάθετο ποδόσφαιρο οι διεθνείς μας.

Ο Φορτούνης και ο Τσιμίκας, δεν μπορούσαν να τα κάνουν όλα, σε μια ομάδα με παίκτες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα περνούσαν ούτε έξω από το προπονητικό κέντρο της εθνικής.

Το πρόβλημα στο γκολ, ήταν για μια ακόμη φορά ξεκάθαρο με τον Γιακουμάκη και τον Παυλίδη να μην είναι οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών ο Μπακασέτας δοκίμασε το πόδι του, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα βρήκε στον Μπάλκοβετς, ενώ δύο λεπτά μετά έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Λημνιός πλάσαρε πάνω στον Όμπλακ από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή μετά το στρώσιμο του Γιακουμάκη. Η Εθνική είχε τον έλεγχο, αλλά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αδυνατούσε να βρει λύσεις με κάθετο ποδόσφαιρο και έπαιζε κυρίως με σέντρες και γυρίσματα των δύο της μπακ, Τσιμίκα και Μαυρία, που είχαν αρκετά ανεβάσματα.

Η Σλοβενία έπαιζε προσεκτκά και δεν έπαιρνε ρίσκα, επιθετικά τα περίμενε όλα από τον Ίλιτσιτς, αλλά ο φορ της Αταλάντα ήταν απελπιστικά μόνος και χωρίς βοήθειες. Ο Κούριτς, ο Μπιγιόλ και ο Μπάλκοβετς ήταν οι καλύτεροι των φιλοξενούμενων, η αμυντική τους γραμμή δεν ρίσκαρε και έδιωχνε όπως-όπως κάθε φορά και η Σλοβενία άρχιζε να ισορροπεί. Ο Φορτούνης ήταν κεφάτος και δημιουργούσε για την Εθνική, όμως ο Μπακασέτας είχε παγιδευτεί στον αντίπαλο άξονα και είχε βγει εκτός αγώνα, με τον Γιακουμάκη να δίνει μάχες, τους Ζέκα, Τσιμίκα να είναι θετικότατοι και το δίδυμο στα στόπερ να μην έχει πίεση.

Η συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έφερε μια μεγάλη φάση για την Ελλάδα, όταν οι διεθνείς κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, η οποία έφτασε στην αριστερά στον Τσιμίκα που έκανε καλοζυγισμένη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Φορτούνης έπιασε την σκαστή κεφαλιά αντίθετα με την πορεία του σώματος του Όμπλακ που έμοιαζε εξουδετερωμένος, αλλά ο Μπλάζιτς μισό μέτρο μπροστά από την γραμμή του τέρματος απομάκρυνε με το κεφάλι.

Η αλλαγή του Γιακουμάκη με τον Παυλίδη στην ανάπαυλα, μάλλον αφαίρεσε, αντί να προσθέσει, με την ομάδα του Τζόνι Φαν’τ Σιπ να πατάει όλο και αραιά την αντίπαλη περιοχή. Ο Όμπλακ βγήκε έγκαιρα στην κάθετη του Φορτούνη στον Παυλίδη (50’), ενώ είχε απάντηση και στο συρτό σουτ του Ζέκα (54’). Ωστόσο, εκεί που ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε όλη του την κλάση ήταν στην φάση του 65ου λεπτού.

Ο Μπακασέτας πήρε την μπάλα με πλάτη εκτός περιοχής, γύρισε άμεσα και σούταρε με το δεξί, όμως ο Σλοβένος τερματοφύλακας απογειώθηκε και με εκπληκτικό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Τζόλης, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο αντί του Ζέκα,  έγινε ο τρίτος διαφορετικός σέντερ-φορ που δοκίμασε ο Φαν’τ Σιπ, ο οποίος τράβηξε τον Παυλίδη αριστερά και έκανε τον Μπακασέτα οκτάρι, όμως το ματς είχε σβήσει για τα καλά.

Ακόμα κι έτσι όμως, η Εθνική άγγιξε το γκολ, όταν ο Φορτούνης έκανε το μπάσιμο από τα δεξιά κι έκοψε για τον Κουρμπέλη, όμως το διαγώνιο συρτό σουτ πέρασε βασανιστικά άουτ, με τον Όμπλακ να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας.

Ο Φαν’τ Σιπ έριξε απελπιστικά αργά στη μάχη και τον Μασούρα αντί του Τζαβέλλα, ψάχνοντας την μία φάση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι ούτε στο καλοτραβηγμένο φάουλ του Φορτούνη (82’), που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 85΄  σε ανάποδο ψαλίδι του Παυλίδη ο Όμπλακ άπλωσε το τεράστιο κορμί του και πέταξε την μπάλα κόρνερ (βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι), ενώ δύο λεπτά αργότερα, η σέντρα του Τζόλη βρήκε τον Λημνιό σε θέση φορ, όμως το πλασέ στην κίνηση πέρασε και πάλι ελάχιστα έξω.

Το σύστημα «όλοι μπροστά» έφερε την αποβολή του Χατζηδιάκου (90’) στην απέλπιδα προσπάθεια του να ανακόψει τον Σπόραρ που έβγαινε φάτσα με την αντίπαλη εστία, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (78’ Μασούρας), Τσιμίκας (90’ Κυριακόπουλος), Ζέκα (66’ Τζόλης), Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Φορτούνης, Λημνιός, Γιακουμάκης (46’ Παυλίδης).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλιγια, Μπάλκοβετς, Κούρτιτς, Μπίγιολ (75’ Βούτριχ), Μπόχαρ (66’ Βέρμπιτς), Λόβριτς (90’ Μπάιριτς), Ίλιτσιτς (90’ Σκούμπιτς), Βούκτσιτς (75’ Σπόραρ).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα