Mάζης: Ελληνικό βέτο μέχρι να παγώσει η κόλαση

Tην άποψη πως η Ελλάδα διαθέτει στη φαρέτρα της δύο «όπλα» ανάμεσά τους και το βέτο ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου διατύπωσε ο Ιωάννης Μάζης.

Μάλιστα ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, έκανε λόγο για «βέτο μέχρι να παγώσει η κόλαση».

Μιλώντας στο OPEN TV, σχολιάζοντας τη νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μάζης είπε: «Είναι εξαιρετική ευνοϊκή και ενδεικτική για τη στάση την οποία πρέπει να κρατήσουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και η Αυστρία σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής. Το ρήμα “πρέπει” σημαίνει πολιτική διάθεση και πολιτική πρόταση. Το αν υπάρχει αυτή η διάθεση και η πρόταση αυτό είναι ένα δεύτερο ζήτημα. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι μέσα στο οπλοστάσιό της υπάρχουν δύο σημαντικά όπλα. Πρώτον, η συστοίχιση με την Κύπρο, τη Γαλλία και την Αυστρία. Δεύτερον, το όπλο του βέτο».

Επίσης, ο κ. Μάζης συμπλήρωσε, αναφορικά με το ενδεχόμενο η Γαλλία να προτείνει συμβιβαστική πρόταση στη Γερμανία: «Η συμβιβαστική πρόταση που προτείνει η Γαλλία είναι προς τη θετική κατεύθυνση… Εάν δεν υπάρξει έκδηλη αντίδραση από πλευράς των δύο θιγομένων (Ελλάδας και Κύπρου) μειώνεται και η εμβέλεια και η ισχύς της προτάσεως της Γαλλίας. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από άλλους να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Στην ερώτηση των Ευρωπαίων “τι θα κάνετε, θα προβάλλετε βέτο;”, εκεί η απάντηση είναι “Ναι, θα προβάλλουμε βέτο, μέχρι να παγώσει η κόλαση”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα