Όταν το «πουλέν» του Ντρεοσί, Μπράϊαν Αλσέους, αντιμετώπισε τον Μέσι (video)

Ο Μπράιαν Αλσέους, Αϊτινός αμυντικός χαφ τον οποίο θέλει να φέρει στον Παναθηναϊκό ο Πιέρ Ντρεοσί, παίζει στην Γκανζ Μοντάν της Ρουμανίας και θυμάται την βραδιά στο «Λα Μπομπονέρα» του Μπουένος Αϊρες, που αντιμετώπιζε τον Λίο Μέσι.

Η Αϊτή είχε αντιμετωπίσει την Αργεντινή σε φιλικό παιχνίδι στις 30 Μαΐου του 2018, στο «Μπομπονέρα» του Μπουένος Άιρες. Οι «γκάουτσος» προετοιμάζονταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και οι Αϊτινοί αποδείχτηκαν μία ευκαιρία για ξεμούδιασμα. Το τελικό 4-0 έδειξε και τη διαφορά δυναμικότητας.

«Πριν το παιχνίδι είπα στον εαυτό μου να παίξω καλύτερα από ποτέ. Ήταν ένα ματς που μπορούσε να μου απογειώσει την καριέρα» θυμάται ο Αλσέους. «Μας παρακολουθούσαν 40.000 θεατές, ήταν φανταστικά» σχολίασε για την ατμόσφαιρα.

«Ο Μέσι δεν συμπεριφέρθηκε υπεροπτικά. Μου μίλησε, με ρώτησε τι γλώσσα μιλάω, σε ποια ομάδα παίζω. Χωρίς αυτόν δεν δεχόμασταν τέσσερα γκολ. Αλλά δυστυχώς δεν πήρα τη φανέλα του, με πρόλαβε ένας συμπαίκτης μου. Εγώ πήρα του Ντιμπάλα» τονίζει ο Αλσέους.

Εκτός από τη συνομιλία, ο Αλσέους χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον Μέσι αρκετές φορές. «Ήμουν ο αμυντικός χαφ και ο Μέσι κινήθηκε πολλές φορές στον χώρο μου. Οπότε, έπρεπε να τον μαρκάρω, να μην τον αφήσω να πάρει εύκολα τη μπάλα. Αλλά ήταν άλλο πράγμα. Μόλις επιτάχυνε ξαφνικά, τον έχανες» εξήγησε με νόημα ο Αλσέους…

Πάντως, υπάρχουν τα χάιλαϊτς του Αλσέους από εκείνο το παιχνίδι. Για να πάρουμε μία ιδέα από την απόδοση του Αϊτινού χαφ σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων:

Ο Αλσέους έχει προλάβει να ξεχωρίσει στο ρουμανικό πρωτάθλημα, παρότι παίζει λίγους μήνες. Ήδη, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Στεάουα Βουκουρεστίου, η Κραϊόβα και η Κλουζ έχουν προσεγγίσει την Γκαζ Μοντάν για τον Αλσέους. Αλλά το ίδιο φέρεται να έπραξε ο Ντρεοσί, αφού ξέρει τον Αλσέους από τη συνεργασία τους στην Παρί FC.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα