Την άλλη εβδομάδα οριστικοποιούνται τα ΝΠΙΔ που καταργούνται

Τα πρώτα ΝΠΙΔ που πρόκειται να καταργηθούν θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα στη συνάντηση των αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Μια αρχική προεργασία έχει συντελεστεί με αφορμή και την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτης, το γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δ. Βαρτζόπουλο, το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο και τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκη έτσι ώστε να ετοιμάσουν εκείνα τα σενάρια από τα οποία θα κληθούν να επιλέξουν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

Από όσα στοιχεία έχουν δει έως σήμερα το φως της δημοσιότητας στα ΝΠΙΔ θα περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός από τους 34 οργανισμούς της περίφημης «λίστας Σταμάτη» την οποία θα συμπληρώνει και ένας τουλάχιστον μεγάλος Οργανισμός, όπως η ΕΡΤ με 2.000 εργαζόμενους ή τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα που έχουν 971 εργαζόμενους και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων με 350.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έχει υποχωρήσει η αρχική σκέψη, στους υπό κατάργηση οργανισμούς να ενταχθούν η ΜΟΔ Α.Ε. του υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία εργάζονται 1150 υπάλληλοι αλλά και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο με 280 υπαλλήλους. Από τη στιγμή που παρθούν οι αποφάσεις μετά και τη σύσκεψη των αρχηγών οι υπό κατάργηση οργανισμοί που πρέπει να «συμπληρώνουν» τον αριθμό 2.000 υπαλλήλων, οι οποίοι πρόκειται να απολυθούν, θα συμπεριληφθούν σε ξεχωριστό σχέδιο νόμου στα πρότυπα του νομοσχεδίου Πάγκαλου, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή έως την ερχόμενη εβδομάδα.

Σω.Λε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα