Στις 12:30 οι ανακοινώσεις Γεωργιάδη-Γεραπετρίτη: Τα  «δώρα» στους εμβολιασμένους

Υποχρεωτικό το self test για τους μη εμβολιασμένους που θέλουν να εισέλθουν στα καταστήματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης, από την μία να πειστούν όσοι είναι ακόμα έχουν αμφιβολίες στο να εμβολιαστούν αλλά και από την άλλη να επανέλθει η πλήρης κανονικότητα έστω και με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη σε διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.


Στις 12:30 το μεσημέρι οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα καταστήματα  που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα έχουν προτεραιότητα όσον αφορά τη διευθέτηση των χώρων, καθώς θα έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και θα δέχονται περισσότερο κόσμο. Υποχρεωτικό παράλληλα θα είναι self test για τους μη εμβολιασμένους που θέλουν να μπουν στα καταστήματα, ενώ οι εμβολιασμένοι θα μπαίνουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η αρχή πάντως έγινε χθες με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την «freedom pass» η οποία  ουσιαστικά είναι ένα voucher αξίας 150 ευρώ το οποίο θα δίδεται στους νέους 18-25 ετών εφόσον συμμετάσχουν στον εμβολιασμό. Η «κάρτα ελευθερίας» θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε ταξίδια και κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ θα λαμβάνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα