Λινού για τέταρτο κύμα: Διπλασιασμός κρουσμάτων κάθε 3-4 μέρες

Η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους μόνο για τους εμβολιασμένους θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί

Ηχηρό «καμπανάκι» έκρουσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού σχετικά με το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού που βρίσκεται προ των πυλών της Ελλάδας.

«Απ’ ό,τι φαίνεται, κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες θα διπλασιάζονται τα κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τέλος του μηνός θα έχουμε 2.000 κρούσματα. Δεν έχουμε όλα τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό φαίνεται», είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού μιλώντας στον Alpha 98,9.

Η κ. Λίνου κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί γρήγορα και την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ατομικής προστασίας. «Να τονίσουμε πολύ τις μάσκες, τις αποστάσεις, και στον υπαίθριο χώρο, όπως ήταν και πριν. Να μην συζητάμε για εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, ακόμα κι αν αφορά μόνο τους εμβολιασμένους, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να το τσεκάρει κάποιος αυτό».

Αναφερόμενη στον διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων στην εστίαση, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να έχει μεταφερθεί η ευθύνη του ελέγχου στους επιχειρηματίες. Δεν γίνεται αυτό. Είχε γίνει παλιότερα με το κάπνισμα, διαχωρισμός των χώρων κι εκεί υπήρχαν παρατυπίες. Μόνο που αυτό είναι πολύ εμφανές. Όταν καπνίζει κάποιος, τον βλέπουν όλοι. Πώς θα δω αν ο διπλανός μου στο καφέ είναι εμβολιασμένος;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα