Α. Μέρκελ: “Δεν θα εγκαταλείψει καμία χώρα το ευρώ”

Καμία χώρα δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να υποχρεωθεί σε έξοδο από την ευρωζώνη παρά το γεγονός ότι η 17μελής ένωση αντιμετωπίζει ακόμα πολλά προβλήματα, δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

Mε τον τρόπο αυτό η κα Μέρκελ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες, οι οποίες βρίσκονται στην καρδιά της κρίσης, ίσως τις υποχρεώσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη.«Οχι, δεν το βλέπω αυτό. Όλοι χρειαζόμαστε μια κοινή Ευρώπη».

«Εχουμε διανύσει πολύ δρόμο, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν», τόνισε η κυρία Μέρκελ, η οποία υπογράμμισε ότι η επίλυση της κρίσης χρέους είναι μια μακρά διαδικασία που περιλαμβάνει μια σειρά από βήματα και μέτρα.

Η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα των παρακολουθήσεων επικοινωνιών στην Ευρώπη από την αμερικανική NSA, το οποίο έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στη Γερμανία. Η Μέρκελ στάθηκε στη συμφωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα,κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης, για διαβουλεύσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τις δύο πλευρές για την υπόθεση.

Για το θέμα αυτό δήλωσε πως: «Πολλά ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά και εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις το συντομότερο από τη στιγμή που θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Και ό,τι μπορεί να δημοσιοποιηθεί θα το δημοσιοποιήσουμε»

 

Διαβάστε επίσης