Άδοξο τέλος ορειβάτη στον Όλυμπο

Στην προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του βουνού Μύτικα στον Όλυμπο, έχασε την ζωή του ο ένας από τους δύο ορειβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης, που στήθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, διασώστες εντόπισαν νεκρό τον έναν άντρα, ηλικίας 42 ετών, σε δύσβατο σημείο στη θέση «Στεφάνι», όπου το υψόμετρο ξεπερνάει τα 2900 μέτρα. Επίσης, έφερε τραύματα, ενδεχομένως μετά από πτώση.

Σώος όμως βρέθηκε ο φίλος του, ηλικίας 52 ετών, που μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Αποστολίδης». Οι διασώστες αναφέρουν ότι τον εντόπισαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ολοκληρωθεί η κατάβαση, για να οδηγηθεί σε νοσοκομείο.

Τι συνέβη στους ορειβάτες

Οι δύο Έλληνες ορειβάτες είχαν ξεκινήσει τη Δευτέρα την ανάβασή τους για την κορυφή του Ολύμπου. Στη θέση «Στεφάνι» όμως, φαίνεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Τέλος, οι δυο ορειβάτες άρχισαν να χάνουν τις δυνάμεις τους καθώς περνούσε η ώρα και είχαν κατεύθυνση προς την κορυφή, Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους, έργο το οποίο δυσχέραινε το δύσβατο της περιοχής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα