«Αφαιρέστε του το χρυσό μετάλλιο, είναι ισλαμιστής τρομοκράτης»!

Απίστευτα πράγματα γίνονται στυο Τόκιο,. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης ης σκοποβολής Τζαβάντα Φoρούγκι είναι μέλλος τρομοκρατικής οργάνωσης και έδρασε στην Συρία, καταγγέλουν ανταγωνιστές του! Και ζητούν την αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου.

Η καταγγελία προς την ΔΟΕ προκάλεσε σοκ. Την ώρα που ο 41χρονος σκοπευτής, νοσοκόμος στο επάγγελμα, πανηγύριζε για την μεγάλη επιτυχία του, άρχισαν να απλώνονται… σκιές σχετικά με τις δραστηριότητές του στην πατρίδα του.

Το αίτημα προς την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν να αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι από τον Φορούγκι, επειδή είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση «Ενωμένοι για τον Ναβίντ», που έχει καταγγείλει την δολοφονία του αθλητή της πάλης Ναβίντ Αφκάρι, ζήτησε από την ΔΟΕ να δράσει, καλώντας σε έρευνα την Επιτροπή Ηθικής.

Η οργάνωση αναφέρει πως ο Φορούγκι είναι «εν ενεργεία και επί μακρόν μέλος» του Σώματος Φρουράς της Ισλαμικής Επανάστασης, οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με αναφορές του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, το 2019.

Αναφέρεται συγκεκριμένα πως ο Ιρανός χρυσός ολυμπιονίκης «προωθεί την ιδέα τρομοκρατίας και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας» και εγκαλεί την ΔΟΕ σημειώνοντας πως αν δεν αντιδράσει θα σημαίνει ότι αποδέχεται αυτού του είδους την συμπεριφορά.

«Το να δίνεις χρυσό μετάλλιο σε ένα μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης προσβάλει τα ολυμπιακά ιδεώδη και αφήνει ένα μελανό σημάδι στην ΔΟΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Ενωμένοι για τον Ναβίντ».

Ο 41χρονος Φορούγκι άρχισε να ασχολείται με την σκοποβολή, κατά τους ισχυρισμούς του, μόλις πριν από τρία χρόνια. Αρχικά για να χαλαρώσει μετά τις πολύωρες βάρδιες του ως νοσοκόμος σε νοσοκομείο της Τεχεράνης. Σιγά σιγά άρχισε να παίρνει μέρος σε κάποια τουρνουά στη χώρα του, μετά σε διεθνείς διοργανώσεις και τώρα βρέθηκε στο Τόκιο για να εκπροσωπήσει το Ιράν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου μάλιστα κατέκτησε την πρώτη θέση κάνοντας και ολυμπιακό ρεκόρ με 244.8 πόντους.

Αφιέρωσε αυτόν τον πρώτο μεγάλο θρίαμβο της καριέρας του σε έναν από τους δώδεκα Σιίιτες ιμάμηδες της χώρας του και στον Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ, τον ανώτατο θρησκευτικό (πνευματικό) ηγέτης του Ιράν, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ, που έστρεψαν την προσοχή τους στην ιστορία αυτού του Ολυμπιονίκη, το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται χρηματοδοτείται οικονομικά από την οργάνωση στην οποία κατηγορείται ότι συμμετέχει.

Ποια είναι αυτή η οργάνωση; “Οι Φρουροί της Επανάστασης” ιδρύθηκαν πριν από περίπου σαράντα χρόνια (την επαύριο της ισλαμικής επανάστασης του 1979) και χαίρει αυτονομίας σε σχέση με τις υπόλοιπες ένοπλες δυνάμεις, με δικό της προϋπολογισμό και σχέδιο δράσης και έχει αναδειχθεί σε πραγματική αυτεξούσια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη στη χώρα.

Έχουν τεράστια οικονομική επιρροή και σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών το 1/3 του ιρανικού ΑΕΠ παράγεται από επιχειρήσεις που ελέγχονται από την οργάνωση. Θεωρούν εαυτούς θεματοφύλακες του θεοκρατικού καθεστώτος και αποτελούν έναν πανίσχυρο και καθοριστικό πυλώνα για το σύγχρονο Ιράν. Έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς δυτικούς αναλυτές ως η ελίτ της ιρανικής κοινωνίας. Υπολογίζεται πια ότι τα ενεργά μέλη της οργάνωσης είναι 190.000.

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα