Άλλο ένα βήμα προς τη νίκη στον ΟΟΣΑ η Διαμαντοπούλου

Ένα ακόμη βήμα προς την εκλογή της στην ηγεσία του ΟΟΣΑ έκανε η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία προκρίθηκε στην τελική τετράδα, όπου στις 5 Μαρτίου θα επιλεγεί ο διάδοχος του Μεξικανού Άνχελ Γκουρία. Από την τετράδα αποσύρθηκε μία ισχυρή υποψηφιότητα, αύτη του Δανού αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Ουλφ Κούντσεν.

Πλέον οι αντίπαλοι της κ. Διαμαντοπούλου είναι  η πρώην επίσης ευρωπαία επίτροπος, η σουηδή Σεσίλια Μάλστρομ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Ματίας Κόρμαν και ο Ελβετός αντιπρόεδρος της Blackrock, Πίτερ Χίλντεμπραντ. Και οι τρεις υποψηφιότητες θεωρούνται πολύ ισχυρές, όμως υπάρχει αισιοδοξία, ότι τελικά θα επιλεγεί η κ. Διαμαντοπούλου ως η νέα γενική γραμματέας του ΟΟΣΑ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ελάχιστοι πίστευαν ότι η κ. Διαμαντοπούλου θα φτάσει τόσο μακριά. Εάν μάλιστα εκλεγεί το πιθανότερο στην Κουμουνδούρου είναι να φορέσουν πλερέζες. Η κ. Διαμαντοπούλου κέρδισε πόντους τόσο με το βιογραφικό της, σε συνδυασμό με την άψογη παρουσία σε τηλεακροάσεις, την υποδειγματική δουλειά σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, όπως επίσης και την εμπειρία της σε θέσεις ευθύνης, όπως Κοινοτική Επίτροπος και Υπουργός. Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναδειχθεί η ιδιαίτερα μελετημένη και πολύπλευρη υποστήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Γιώργου Πρεβελάκη, του Επικεφαλής του Επιτελείου προώθησης της Ελληνικής υποψηφιότητας Πρέσβη Δημήτρη Αζεμόπουλου, αλλά και του συνόλου της ελληνικής διπλωματίας, κατέστησαν την ελληνική υποψηφιότητα την μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας.

Πλέον όλα είναι ανοιχτά, ενώ πλέον η κ. Διαμαντοπούλου έχει ένα επιπλέον όπλο, καθώς πέραν του Κώστα Σημίτη ενεργοποιήθηκε σε επίπεδο Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου (είναι πρόεδρος).  Η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου ΓΓ του ΟΟΣΑ θα ολοκληρωθεί μέχρι την 5η Μαρτίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα