Αμφισβητεί την καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο ο Νίκος Φίλης

Εκτός κυβερνητικής και κομματικής γραμμής ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, καθώς αμφισβήτησε το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Μία δήλωση που ήρθε λίγο μετά το… διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα από το Καστελόριζο ότι η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία απαλλαγής από την επιτροπεία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επικαλέστηκε μελέτη για το χρέος, τονίζοντας ότι στα επίπεδα που έχει φτάσει απαιτείται κούρεμα. «Χωρίς ονομαστική απομείωση του χρέους σε ποσοστό 15-20% δεν μπορεί να γίνει απόσβεση του», είπε. «Δεν είναι έξοδος αν δεν κουβεντιάσουμε πως πώς αυτή μπορεί να συνοδεύεται από σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τις ευρωπαϊκές και από πολιτικές που κλείνουν τις κοινωνικές ανισότητες», υπογράμμισε και ζήτησε να αποτυπωθούν οι πολιτικές αυτές στο σχέδιο που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

«Βγαίνουμε, αλλά με τι στόχους; Θα υπάρξει πολιτική σύγκλιση ή θα αυξηθεί η απόσταση; Είμαι προβληματισμένος, τι κάνουμε ακριβώς;», διερωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης