Ανατροπή: Ανακάλεσε τα όσα είπε ο πρόεδρος της Γορτυνίας για τον ταξίαρχο που ζήτησε πολιτικό μέσο

Όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει λάβει κάποιο τηλεφώνημα και πιέσει μετά την αποκάλυψη στην οποία προέβη ανέφερε ότι κανείς δεν του τηλεφώνησε για να τον απειλήσει

Ανακάλεσε τα όσα είπε ο πρόεδρος της Γορτυνίας για τον ταξίαρχο της Τρίπολης που ζήτησε  πολιτικό μέσο για να στείλει πυροσβεστικό.

«Έχει καεί και το δικό μου σπίτι. Δεν έχω καταγγείλει κανέναν, ούτε άτομο ούτε υπηρεσία. Απλώς την ημέρα που καιγόμουν δεν παρουσιάστηκε κανένας υπεύθυνος ούτε κανένα κανάλι. Μας άφησαν στο έλεος του Θεού όλοι μικροί και μεγάλοι», είπε μιλώντας  στη δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει λάβει κάποιο τηλεφώνημα και πιέσει μετά την αποκάλυψη στην οποία προέβη ανέφερε ότι κανείς δεν του τηλεφώνησε για να τον απειλήσει και συμπλήρωσε: «Έχει γίνει λάθος τοποθέτηση ονόματος. Έγινε λάθος το νούμερο. Νόμιζα, πως ήταν το άτομο που είπα. Εγώ την πυροσβεστική ήθελα να πάρω, όχι την αστυνομία. Έγινε λάθος, δεν έγινε επί σκοπού τίποτα. Πάνω στα νεύρα σου εκείνη την ώρα και την αναμπουμπούλα δεν ξέρεις τι ακριβώς λες. Με ρώτησαν, αν υπάρχει πολιτικό μέσα. Το όνομα ήταν λάθος. Δέχτηκα εκατό τηλέφωνα. Νόμιζα, πως το όνομα αυτό ήταν της πυροσβεστικής. Δικό μου λάθος».

Ο Διαμαντής Μπασαράς, δικηγόρος του αξιωματικού της αστυνομίας  ξεκαθάρισε πως ότι δεν υπήρξε ποτέ τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Γορτυνίας και του εντολέα του.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπασαράς ανέφερε τα εξής:

«Τις τελευταίες ώρες διακινείται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Γορτυνίας, αναφέρει ότι, για τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος στην πυρκαγιά, ρωτήθηκε από τον εντολέα μου σε μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία “εάν υπάρχει πολιτικό μέσο.

Ξεκαθαρίζεται, λοιπόν, ότι δεν υπήρξε ποτέ τηλεφωνική συνομιλία με το προειρημένο περιεχόμενο μεταξύ του εντολέα μου και του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας. Άλλωστε, δεν είναι της δικαιοδοσίας του εντολέα μου να αποστέλλει πυροσβεστικά οχήματα για κατάσβεση, έργο που ανήκει στην Πυροσβεστική.

Είναι απολύτως κατανοητή η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, που έχει βυθίσει στην θλίψη την Ελλάδα, ωστόσο ουδείς μπορεί με αναληθείς και αβάσιμες δηλώσεις να καταστρέφει μια προσφορά τριάντα ετών στο κοινωνικό σύνολο.

Η συγκεκριμένη δήλωση ρητώς έχει ανακληθεί ως προς το πρόσωπο του εντολέα μου με χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και θα ζητηθεί να ανακληθεί και ενώπιον της Υπηρεσίας του, ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα και δημοσίως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, άλλως, ο εντολέας μου θα αναγκασθεί προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για παροχή προστασίας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα