Ανοιχτό το σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας, δηλώνει το ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος,Παύλος Χρηστίδης επισήμανε πως στόχος του κόμματος είναι να επαναπροσεγγίσει τους πολίτες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

“Ανοιχτό” αφήνει το Κίνημα Αλλαγής επί της ουσίας το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας την επομένη των εκλογών, είτε νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Νέα Δημοκρατία, πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης. Παράλληλα επισήμανε πως στόχος της Χ. Τρικούπη είναι να επαναπροσεγγίσει τους πολίτες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Επεσήμανε ότι είναι καθοριστική η μεγάλη αποχή και το γεγονός ότι πολλοί προοδευτικοί πολίτες δεν ψηφίζουν. Σχετικά με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας τόνισε πως «δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε τον έναν ή τον άλλο πρωθυπουργό, είμαστε εδώ για να συνδεθούμε ξανά με τους πολίτες, για να αποκτήσουμε ξανά μαζί τους μία σχέση εμπιστοσύνης», και πρόσθεσε ότι: «εμείς θα καταθέσουμε στους πολίτες τη δική μας πρόταση, θα ζητήσουμε ισχυρή εντολή και ανάλογα με τη δύναμη που θα μας δώσουν οι πολίτες θα πράξουμε. Όποιος θέλει την επόμενη ημέρα να συνομιλήσει μαζί μας θα πρέπει να πει καθαρά και πολιτικά πάνω σε ποιο προγραμματικό πλαίσιο θα γίνει αυτή η κουβέντα.

Εμείς έχουμε καταθέσει εδώ και πολλούς μήνες το σχέδιο Ελλάδα, προτείνουμε μείωση της φορολογίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό της παιδείας και της υγείας.

Με αυτούς που στηρίζουν τους νόμους Κατρούγκαλου και Παρασκευόπουλου, με αυτούς που πιστεύουν στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας και ότι η ασφάλιση είναι προνόμιο των λίγων, εμείς δεν συμφωνούμε. Δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα και ουρά ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας», καταλήγει η δήλωση Χρηστίδη.

Διαβάστε επίσης