Απίστευτα σκηνικά στη δίκη ΑΕΚ και Μελισσανίδη

Απίστευτα σκηνικά συμβαίνουν στην περίφημη δίκη για τις εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, όπου επιχειρείται η καταδίκη της ΑΕΚ.

Ως γνωστόν υπάρχει εισήγηση για βαρύτατες τιμωρίες κατά της ΑΕΚ, του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Γιάννη Παπαδόπουλου και του προέδρου της ΕΠΣ Πάτρας, Άγγελου Δανιήλ.

Η υπόθεση κινήθηκε μετά τις καταγγελίες για αλλοίωση από πλευράς της ΠΑΕ στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας και η εισήγηση αφορά στην αφαίρεση δέκα βαθμών από την ΑΕΚ και ποινή ισόβιου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η ΑΕΚ θεωρεί πως πρόκειται για μια στημένη διαδικασία και ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται καν για παραπομπή της ΠΑΕ ή του Δημήτρη Μελισσανίδη, παρά μόνο για μια εισήγηση του ερευνητή Ανδρέα Αθανασίου προς την Επιτροπή που θα αποφασίσει αν θα γίνει η παραπομπή.

Τις τελευταίες ώρες έχουν αναδειχθεί πολλές… ομορφιές στην υπόθεση, με την ΑΕΚ να κάνει αναφορά για «πραγματική κωμωδία».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την ΑΕΚ, χθες την ώρα που ξεκινούσε η διαδικτυακή κατάθεση του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, Παλάσκα, υπήρχε πρόβλημα στο μικρόφωνο του. Και ξαφνικά εμφανίστηκε στην οθόνη να τον βοηθάει για να φτιάξει το μικρόφωνο προκειμένου να καταθέσει, κάποιος άλλος. Ποιος ήταν το πρόσωπο… κλειδί; Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους στα γραφεία της ΕΠΟ, που γίνεται το βασικό κομμάτι της διαδικασίας, αναγνώρισαν πως πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Νούσιο, δικηγόρο, που είναι να καταθέσει σήμερα. Από την ΑΕΚ σημειώνουν πως είναι γνωστό ότι αυτό στα δικαστήρια απαγορεύεται, δηλαδή δεν μπορεί να είναι παρών μάρτυρας, στην κατάθεση άλλου μάρτυρα. Η δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Έλλη Ρίζου, διέκοψε την διαδικασία και υποστήριξε πως μαζί με τον Παλάσκα, ήταν ο Νούσιος. Η πρόεδρος τον ρώτησε αν αυτό ισχύει γιατί δεν επιτρέπεται και ο Παλάσκας υποστήριξε πως ήταν μόνος στο σπίτι, μαζί με την σύζυγο του. Η πρόεδρος επέμεινε και του είπε «έχουμε το βίντεο και θα το δούμε ξανά». Ο Παλάσκας επανέλαβε «ναι» και συνέχισε την κατάθεση του.

Σήμερα η πρόεδρος ενώ η διαδικασία έχει ξεκινήσει, εμφανίστηκε με τυπωμένη την φωτογραφία από χθες και ρώτησε τον Νούσιο αν είναι αυτός που φαίνεται στην φωτογραφία, με τον μάρτυρα να απαντάει «όχι». Τυπωμένη φωτογραφία είχε και η υπεράσπιση και την επέδειξε στο δικαστήριο, με την σημείωση πως ο Νούσιος φορούσε το ίδιο πουκάμισο σε χθεσινή εκδήλωση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Η Έλλη Ρίζου διέκοψε εκ νέου την διαδικασία και υποστήριξε: «Ο κ. Νούσιος υποπίπτει σε ψευδορκία και υποτιμά την νοημοσύνη και τις αισθήσεις μας». Και αποχώρησε από την διαδικασία λέγοντας «εγώ δεν συμμετέχω στην εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα». Το ίδιο έκαναν στην συνέχεια και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης των εγκαλούμενων, κ.κ Αλεξίου, Γρηγορίου, Ευαγγελάτος, με τον Νούσιο να συνεχίζει την κατάθεση μόνος του.

 

Η ΑΕΚ υποστηρίζει πως πρόκειται για περιστατικό που καθιστά τους μάρτυρες αναξιόπιστους, ακόμη και σε πράγματα που είναι αυταπόδεικτα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα