Από διακοπές πρωταθλημάτων χορτάσαμε, αποτελέσματα δεν είδαμε

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό πρωτάθλημα διακόπτεται με αφορμή κρούσματα βίας και τρομοκρατίας. Ανάλογα μέτρα έχουν λάβει κι άλλες φορές κατά το παρελθόν οι κυβερνώντες, πραγματική λύση όμως δεν δόθηκε ποτέ.

Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι τόσο στις εξέδρες, όσο και γύρω από τα γήπεδα, στο όνομα της τυφλής οπαδικής βίας έχουμε θρηνήσει θύματα, στην πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους.

Η «Α» παρουσιάζει σήμερα το χρονικό των διακοπών του πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας, που δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις ακολούθησε μετά από τραγικούς θανάτους φιλάθλων.

 

27 Οκτωβρίου 1986

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον θάνατο του Χαράλαμπου Μπλιώνα. Ο άτυχος φίλαθλος της Λάρισας χτυπήθηκε στον λαιμό από φωτοβολίδα που είχαν εκτοξεύσει οπαδοί του ΠΑΟΚ και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το παιχνίδια ΑΕΛ – ΠΑΟΚ διεξάγεται κανονικά παρά τη γενική κατακραυγή που οδηγεί την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην απόφαση για προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος.

 

 

13 Ιανουαρίου 1991

Ο 17χρονος μαθητής Γιώργος Παναγιώτου από τον Πειραιά, οπαδός του Ολυμπιακού, χάνει τη ζωή του έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όταν δέχτηκε μια κροτίδα στην κοιλιακή χώρα και έπεσε αμέσως νεκρός.

Ο νεαρός πήγαινε στο γήπεδο και στις 14:27, στη διασταύρωση των δρόμων Σεβαστείας και Μενεμένης, δέχθηκε στην κοιλιά από κοντινή απόσταση φωτοβολίδα, που είχε εκτοξευθεί με ειδικό πιστόλι για ρίψη φωτοβολίδων.

Η κυβέρνηση διακόπτει το πρωτάθλημα, που αρχίζει ξανά μετά από δύο εβδομάδες.

29 Μαρτίου 2007

Σε προσυμφωνημένο ραντεβού οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη λεωφόρο Λαυρίου, έπεσε νεκρός ο Μιχάλης Φιλόπουλος από δολοφονικά χτυπήματα οπαδών του Ολυμπιακού.

Η αντίδραση της πολιτείας ήταν η αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για δύο εβδομάδες.

 

 

30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο 46χρονος οπαδός του Εθνικού Κώστας Κατσούλης αφήνει την τελευταία του πνοή στα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ηρόδοτου και του Εθνικού στο Ηράκλειο.

Την επομένη του θλιβερού γεγονότος, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ανδριανός, ανακοινώνει την αναβολή της προσεχούς αγωνιστικής σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

9 Νοεμβρίου 2016

Με εντολή του Κωστάκη Κουτσοκούμνη διακόπτεται η αγωνιστική δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του τότε αρχιδιαιτητή, Γιώργου Μπίκα, στη Χαλκιδική.

Η αγωνιστική δράση αρχίζει ξανά έπειτα από δύο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης