O Πάνος είναι πονηρός…

Εκρηκτικός χαρακτήρας ο Πάνος Καμμένος. Σίγουρα όσοι γνωρίζουν καλά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν έπεσαν από τα σύννεφα με την οργισμένη αντίδρασή του απέναντι στο… «λεκτικό ολίσθημα» του Γιάννη Μουζάλα. Φυσικά, οι ίδιοι δεν έπεσαν από τα σύννεφα ούτε και από τη μεγαλοπρεπή… κυβίστηση που έκανε μέσα σε λιγότερο από δύο 24ωρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Του Κώστα Παπαδόπουλου

«Οι δηλώσεις του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. επιβεβαιώνουν ότι, τις τελευταίες ώρες, παίζεται ένα μικροπολιτικό θέατρο σκιών από τους συγκυβερνώντες κ. Τσίπρα και Καμμένο. Είναι φανερό ότι τελικά η γοητεία της καρέκλας είναι πιο ισχυρή από τις όποιες προβαλλόμενες εθνικές ευαισθησίες», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία. «Δεν ξέρω για τα πράγματα στο υπουργείο, αλλά η ρόμπα είναι στη θέση της», ήταν το εμφανώς ειρωνικό tweet του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και το Ποτάμι: «O κ. Καμμένος, σε έναν από τους καλύτερους ρόλους του, είχε δηλώσει σπαραξικάρδια ότι θα αποχωρούσε από την πολιτική αν ψηφιζόταν τρίτο Μνημόνιο. Σε άλλες παραστάσεις υψηλής υποκριτικής, μας είχε ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν αυξανόταν ο ΦΠΑ στα νησιά. Κάθε κόκκινη γραμμή του κ. Καμμένου, από τα hot spot στα νησιά μέχρι το ύψος των συντάξεων, συνοδευόταν από μία παράσταση και ένα δράμα δύο ημερών. Στο τέλος πάντα “θυσιαζόταν και έμενε στην κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα”». Ο κ. Καμμένος έδωσε το δικαίωμα ακόμη και στον Βασίλη Λεβέντη να τον λοιδορήσει χαρακτηρίζοντας τα όσα παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες ως «φάρσα» και προσθέτοντας ότι «εάν έφευγε από την κυβέρνηση θα πήγαινε στα σκουπίδια»!

Το οργισμένο tweet του Πάνου Καμμένου και οι δηλώσεις-τελεσίγραφο την επομένη, ερέθισαν τις… κακές γλώσσες που έσπευσαν να προσάψουν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι βρήκε αφορμή για άγαρμπη έξοδο από την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση. Η «Α» είναι σε θέση να γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Άλλοι ήταν οι λόγοι που ο λαλίστατος πολιτικός αρχηγός… σκαρφάλωσε στα κάγκελα ζητώντας «την κεφαλήν του Γιάννη Μουζάλα επί πίνακι». Δεν πρέπει, άλλωστε, να λησμονεί κανείς πως στα τόσα χρόνια της πολιτικής διαδρομής του δεν έκρυψε την αγάπη που έχει στις Ένοπλες Δυνάμεις, γι’ αυτό και δεν σκοπεύει να αποχωριστεί τόσο εύκολα την καρέκλα του στο Πεντάγωνο.

Διπλή στόχευση
Δύο είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα «τι επεδίωξε ο Πάνος Καμμένος ανεβάζοντας τόσο πολύ τους τόνους;». Πρώτον, να επισημάνει τις κόκκινες γραμμές που τον χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να τονίσει την ευαισθησία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα εθνικά θέματα. Έτσι εκτιμά ότι θα δημιουργήσει ανάχωμα στη διαρροή ψηφοφόρων, καθώς φαίνεται ότι είναι ο κυβερνητικός εταίρος που βάζει μπροστά τα εθνικά ζητήματα και δεν κάνει πίσω. Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο tweet γράφτηκε μετά την προτροπή της Νέας Δημοκρατίας για παραίτηση του κ. Μουζάλα.

Δεύτερον, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φαίνεται ότι περίμενε το λάθος από κάποιον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έχει αναγκαστεί να θυσιάσει τρία στελέχη του από υπουργικές θέσεις για να μη διαταραχθεί η συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα περιμένει (ακόμα…) ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει το ίδιο. Δηλαδή, να θυσιάσει τον Γιάννη Μουζάλα που είναι επιλογή του, όπως έκανε και ο ίδιος με επιλογές του. Ο Πάνος Καμμένος καρατόμησε ουσιαστικά τον Παύλο Χαϊκάλη όταν υπήρξαν δημοσιεύματα για τις αμοιβές του και τις δηλώσεις του (τον έκοψε και από τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ), τον Δημήτρη Καμμένο μέσα σε ελάχιστες ώρες από τότε που έγινε υπουργός για αντισημιτικά σχόλιά του στο twitter, και τον Παναγιώτη Σγουρίδη που είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κορόιδεψε τους αγρότες. «Η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές και πήραμε αποφάσεις πολύ σκληρές για εμάς», είπε ο ίδιος μιλώντας για το κόμμα του, αναφέροντας με τη σειρά τα παραδείγματα των στελεχών του Παναγιώτη Σγουρίδη, Δημήτρη Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη, που, όπως είπε, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στη συνοχή της κυβέρνησης.

Το «παράπονο» που έχει από τον Τσίπρα
Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να έχει ένα ακόμη παράπονο από τον πρωθυπουργό – όπως τουλάχιστον διαρρέεται απ’ όσους γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στο Πεντάγωνο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στις οποίες αυτός είναι πολιτικός προϊστάμενος, κλήθηκαν την τελευταία στιγμή να δώσουν λύση στην κατασκευή των hot spots και των άλλων δομών φιλοξενίας, έργα τα οποία είχαν βαλτώσει για μήνες με κίνδυνο αποπομπής της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν. Την ίδια ώρα, το στράτευμα καθημερινά συνεισφέρει τα μέγιστα –με υλικά (σκηνές, κουβέρτες κ.ά.) και φαγητό (γεύματα για περισσότερα από 20.000 άτομα ημερησίως)– στη διαχείριση των ροών. Όλες αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να μην πιστωθούν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος όμως είδε ξαφνικά στην πρώτη γραμμή να εμφανίζονται αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα προερχόμενα από την Αριστερά (σ.σ. Βίτσας, Μουζάλας, Κυρίτσης) και όχι ο ίδιος…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα