Απώλεια τριών δισεκ. ευρώ για την UEFA με Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια

Η UEFA θα χάσει δισεκατομμύρια σε περίπτωση που προχωρήσει η πρόταση της FIFA για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, σύμφωνα με σχετική μελέτη.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ανέθεσε στην αγγλική Oliver and Ohlbaum την ανάλυση των δεδομένων και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο PA τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν μέσω βιντεοσύσκεψης ήταν συγκλονιστικά.

Την ώρα που η παγκόσμια ομοσπονδία αναμένεται να εκτοξεύσει τα έσοδά της σε κάθε τετραετή κύκλο από μία τέτοια εξέλιξη, η UEFA και όλοι οι μέτοχοί της (ομοσπονδίες, ομάδες, λίγκες, συνεργάτες κλπ.) θα υποστούν σημαντικές απώλειες εσόδων στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Στόχος της FIFA για το καλεντάρι είναι να μειωθεί ο χρόνος διεξαγωγής των προκριματικών των μεγάλων διοργανώσεων και από τα “παράθυρα” Μαρτίου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου να υπάρχει μόνο αυτό του Οκτωβρίου και αν χρειαστεί και του Μαρτίου. Σε περίπτωση που οι εθνικές ομάδες αγωνίζονται Οκτώβριο και Μάρτιο, τότε οι απώλειες για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα ανέλθουν στα 2.500.000.000 ευρώ, ενώ αν αγωνίζονται μόνο τον Οκτώβριο, τότε οι απώλειες θα εκτοξευθούν στα 3.000.000.000.

Η μείωση των εισιτηρίων, των τηλεοπτικών εσόδων και των χορηγιών λόγω των λιγότερων προκριματικών αγώνων (το καλεντάρι της FIFA προβλέπει μέγιστο αριθμό επτά προκριματικών αγώνων για κάθε εθνική ομάδα) θα προκαλέσουν οικονομικό “πονοκέφαλο” στην UEFA.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα