Απονομή Υποτροφιών COSMOTE: Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει στους νέους για 22η χρονιά

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, οι Υποτροφίες COSMOTE, συνολικής αξίας άνω των €500.000, απονεμήθηκαν σε 30 νέους φοιτητές

Η εκπαίδευση της νέα γενιάς είναι ζωτικής σημασίας για κάθε χώρα και κοινωνία, καθώς επηρεάζει τη μελλοντική της ανάπτυξη και πρόοδο. Με σταθερή δέσμευση για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους, και με ισχυρό το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η COSMOTE, για 22η χρονιά, βρίσκεται στο πλευρό των πρωτοετών φοιτητών που ξεκινάνε τις σπουδές τους σε ελληνικά πανεπιστήμια.

 

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, οι Υποτροφίες COSMOTE, συνολικής αξίας άνω των €500.000, απονεμήθηκαν σε 30 νέους φοιτητές. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE παρέχει οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

 

Ειδικότερα για το 2023-2024, δόθηκαν 30 υποτροφίες, οι οποίες περιλαμβάνουν την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000, που απονέμεται σε φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, 14 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, και από 15 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης.

 

Στην φετινή τελετή απονομής παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση με τους υποτρόφους και δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρόνο γεμίζω αισιοδοξία όταν συναντώ νέους και νέες, οι οποίοι με πίστη, πάθος, γενναιότητα και αξίες ξεπερνούν εμπόδια και δυσκολίες και κυνηγούν τα όνειρά τους. Είμαι περήφανος που 22 χρόνια, μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα κυρίως για τη στάση ζωής τους και δευτερευόντως για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Νέους που ξεκινούν τις σπουδές τους όχι με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά κατορθώνουν να ορίζουν τις συνθήκες για να πετύχουν τους στόχους τους. Το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας μας. Προσφέροντας στους νέους ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Επιπλέον της υποτροφίας, η COSMOTE προσφέρει δωρεάν στους υποτρόφους σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των καθημερινών τους τηλεπικοινωνιακών αναγκών, όπως δωρεάν πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και mobile Internet για όλα τα έτη των σπουδών τους, τεχνολογικός εξοπλισμό όπως laptop καθώς και COSMOTE TV. Επίσης, οι νέοι Υπότροφοι έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ.

Οι Υποτροφίες COSMOTE αποτελούν το μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρείας, συνολικού ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει στηρίξει μέχρι σήμερα συνολικά 814 φοιτητές.

Με βασικό μήνυμα «Τώρα τίποτα δεν σας σταματά», εμπνευσμένο από τη στάση ζωής των υποτρόφων της COSMOTE, οι πρωτοετείς φοιτητές παρακολούθησαν βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι νέοι υπότροφοι συζήτησαν για θέματα που τους προβληματίζουν, μοιράστηκαν τα προσωπικά τους βιώματα καθώς και τα σχέδια τους για το μέλλον.

O Φαμπιάν Μπραούσι, πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είπε χαρακτηριστικά: «Επέλεξα τη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών επειδή είναι μια σχολή με μέλλον και πολλές προοπτικές, και πιστεύω στη συνέχεια ξεκλειδώνονται πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Μετά το πτυχίο θα ήθελα να ασχοληθώ με τη ναυτιλία και συγκεκριμένα με το τεχνολογικό κομμάτι. Πιστεύω ότι η υποτροφία COSMOTE θα μου δώσει ένα αληθινό κίνητρο έτσι ώστε να ολοκληρώσω τη σχολή στην ώρα μου, και σίγουρα και το οικονομικό κομμάτι θα με διευκολύνει αρκετά».

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της νέας γενιάς προσφέροντας ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα