ΑΡΗΣ: Ο θεός του (εμφύλιου) πολέμου

Ο Άρης, μετά από 14 αγωνιστικές, ισοβαθμεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Βέροια. Κι όμως, αυτό δεν είναι το χειρότερο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι «κίτρινοι» δυστυχώς έχουν με πολύ πιο σοβαρά θέματα ν’ ασχολούνται, ζητήματα που κάνουν τον κόσμο έξαλλο, αφού τη στιγμή που δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα, οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν επιδοθεί σε έναν… εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος (όπως όλοι οι πόλεμοι) φυσικά και δεν έχει κανέναν νικητή (ούτε καν στο θέμα των εντυπώσεων) και μοναδικό χαμένο το ιστορικό σωματείο.

Το σίριαλ με το πόρισμα της NEXIA
Την περασμένη Δευτέρα, είχε προγραμματιστεί μία συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της διοίκησης, της Κοινωνίας Μελών Άρη, του Ερασιτέχνη, οργανωμένων οπαδών και φυσικά του εκπροσώπου της NEXIA (Γ. Δελημάνη), η οποία ανέλαβε τον διαχειριστικό έλεγχο για τις περιόδους από το 2004 έως το 2012. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη υποτίθεται ότι ο κ. Δελημάνης θα παρέδιδε το πολυσέλιδο πόρισμα της εταιρείας στους ανθρώπους της ΠΑΕ, ενώ θα έδινε και απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενο του.

Η συνάντηση διήρκησε τέσσερις ώρες και μάλιστα απέβη άκαρπη, αφού οι φορείς του Άρη αποφάσισαν να μην παραλάβουν το πόρισμα, με την αιτιολογία (ή τουλάχιστον αυτή μεταφέρθηκε) ότι η ΠΑΕ έπεσε «θύμα» απίστευτης κακοδιαχείρισης από παράγοντές του και σε περίπτωση δημοσιοποίησης ελλοχεύουν κίνδυνοι για τον σύλλογο (ενδεχόμενες επιπτώσεις από τις οικονομικές αρχές).

Μία ημέρα αργότερα (10/12), η ΠΑΕ Άρης διεξήγαγε Δ.Σ., όπου αποφασίστηκε τελικώς να παραληφθεί το πόρισμα, αφού βέβαια κατατεθεί πρώτα αίτημα στο Δ.Σ. της Κ.Μ.Α. (θα πραγματοποιηθεί Γ.Σ. της Κοινωνίας στις 17/12), καθώς, όπως αναρωτιούνται οι άνθρωποι της ΠΑΕ στην επίσημη ανακοίνωσή τους, «δεν είναι διακριτό εάν η μη παραλαβή του πορίσματος εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ή αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των ατόμων που διοίκησαν από το 2004 μέχρι το 2012». Μάλιστα, επισημαίνεται ότι αυτή ήταν εξ αρχής η επιθυμία του προέδρου του συλλόγου, Δημήτρη Ηλιάδη.

Έκκληση σε… όλους
Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση γίνεται έκκληση σε παλαιότερες διοικήσεις της ΠΑΕ να μεσολαβήσουν ώστε να γίνει προσπάθεια να διακανονιστούν οι οφειλές προς τους πιστωτές του Άρη. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποφάσισε να κάνει δημόσια έκκληση σε όλους τους παράγοντες που διοίκησαν από το 2004 μέχρι το 2012 να επιχειρήσουν να πείσουν τους πιστωτές (π.χ. προπονητές, ποδοσφαιριστές κ.λπ.), με τους οποίους υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας και έχουν καταθέσει προσφυγή, να δεχτούν να εισπράξουν μόνο τα δεδουλευμένα, διευκολύνοντας έτσι το πλάνο εξυγίανσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ».

Πάντως, η συγκεκριμένη έκκληση μάλλον… έπεσε στο κενό, αφού στο τέλος της εβδομάδας ο Ευθύμης Κουλουχέρης κατέθεσε αίτηση για ενεργοποίηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών, προκαλώντας ακόμη ένα πρόβλημα στον σύλλογο. Οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν συνεπείς στην καταβολή της δόσης των 9.500 ευρώ στον πρώην ποδοσφαιριστή τους, ποσό που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του διακανονισμού του με την ΠΑΕ.

Επιπλέον, ζητείται από τον υποψήφιο επενδυτή Γιάννη Κωνσταντινίδη να τοποθετηθεί δημοσίως μέσω συνέντευξης Τύπου (όπως είχε δεσμευθεί ότι θα κάνει ο ίδιος με έγγραφη μάλιστα δήλωσή του) για τις προθέσεις του σχετικά με την ΠΑΕ. Ωστόσο, αυτό που ανακοίνωσε ότι προτίθεται να κάνει ο κ. Κωνσταντινίδης είναι να μιλήσει σε αθλητική εκπομπή της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα.

Η κόντρα με τον Ερασιτέχνη
Εν τω μεταξύ η κόντρα της ΠΑΕ με τον Α.Σ. Άρη δεν συμφέρει κανέναν. Ο Ερασιτέχνης είχε ζητήσει αρχικά ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του υποψήφιου επενδυτή (εφόσον δεν υπήρχε επενδυτής, ήταν δύσκολο να υπάρξει βέβαια ενημέρωση) και τόνισε ότι: «Είμαστε σίγουροι πως ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να επενδύσει στην αγαπημένη μας ομάδα θα έρθει άμεσα σε επαφή και με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου αυτής, τον θεματοφύλακα του σήματος αυτής, καθώς και με τον κάτοχο ενός ποσοστού μετοχών αυτής άνω του 30%».

Η ΠΑΕ, ως απάντηση, έκανε λόγο για πανικό των ανθρώπων του Α.Σ. και αδυναμία διαχείρισης των κρίσιμων καταστάσεων.

Φήμες περί παραίτησης και διάψευση από Ηλιάδη
Μέσα σ’ όλα, την Παρασκευή κυκλοφόρησαν στη συμπρωτεύουσα φήμες που έκαναν λόγο για παραίτηση της διοίκησης της ΠΑΕ. Ωστόσο, ο ίδιος ο Δημήτρης Ηλιάδης διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες, τονίζοντας στο «allaboutaris.gr»: «Αυτή την στιγμή είναι ώρα αποφάσεων και ενεργειών και όχι παραιτήσεων».

Ζητείται ελπίς
Οι παραπάνω εξελίξεις έχουν φέρει τον Άρη προ αδιεξόδου. Ο ιστορικός σύλλογος σχεδόν… διαλύεται μπροστά στα μάτια του κόσμου του και το τελευταίο που χρειάζεται είναι αυτός ο εμφύλιος μεταξύ των υπευθύνων. Είναι προφανές ότι αυτό είναι κάτι που επηρεάζει και το αγωνιστικό, με το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζεται ως υψηλού κινδύνου, αφού αρκετοί είναι εκείνοι που φοβούνται την αντίδραση των οπαδών της ομάδας.

Μπάμπης Λάμπρου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα