Άρση βουλευτικής ασυλίας για τον Πολάκη αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Παύλου Πολάκη, με ευρύτερη πλειοψηφία, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της άρσης ψήφισαν 174 βουλευτές, κατά 97, ενώ 9 δήλωσαν «παρών».

Η υπόθεση εκκίνησε μετά από έγκληση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης που είχε καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, στις 25 Νοεμβρίου του 2020 κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης μιλώντας στην Ολομέλεια υποστήριξε ότι η υπόθεση αφορά την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και άρα δεν επιτρέπετε η άρση ασυλίας του, για να προσθέσει στο τέλος: «Δεν φοβάμαι κανέναν κ. Στουρνάρα και το έχω αποδείξει, ψηφίστε ότι θέλετε, η αλήθεια είναι αυτή που είπα και ό,τι και να κάνετε και όσο κι αν προσπαθούν αυτοί που τους έβγαλαν στη φόρα τα προηγούμενα χρόνια να εκδικηθούν, δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία, ούτε να σκύψουμε το κεφάλι, την καινούργια κοινωνική συμμαχία την ξαναφτιάχνουμε και μετά από πολύ λίγο καιρό τα πράγματα στη χώρα μας θα είναι αλλιώς», είπε και πρόσθεσε πως στη μήνυσή του ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι η φράση «ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη» δεν συνάδει με το κύρος της θέσης του και, επιπλέον, τέτοιου είδους εκφράσεις ασκούν βλαπτική επίδραση σε βάρος της ίδιας της ΤτΕ.

Κατά τον Π. Πολάκη, βλαπτική επίδραση σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος ασκούν οι πράξεις και παραλείψεις του διοικητή της, κ. Στουρνάρα, και όχι οι καθαρά πολιτικοί δικοί του χαρακτηρισμοί.

Ανέφερε. τέλος, πως αν και ο ίδιος μήνυε τον υπουργό Ανάπτυξης για όσα έχει γράψει ή έχει πει εναντίον του, αλλά και εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έπιανε μια μόνιμη θέση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα