Καθημερινή ενημέρωση

«Ασημένιοι» οι Γιαννιώτης και Αραούζου!

Σπουδαία διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα για την ελληνική κολύμβηση, αφού οι Σπύρος Γιαννιώτης και Κέλυ Αραούζου αναδείχθηξαν δεύτεροι καλύτεροι Ευρωπαίοι στο αγώνισμα της ανοιχτής θάλασσας, σε άντρες και γυναίκες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε το 20% των ψήφων (ψηφίζουν οι 51 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της LEN) μιας και το περασμένο καλοκαίρι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα και το ασημένιο στο ομαδικό μαζί με τους Αντώνη Φωκαΐδη και Κέλυ Αραούζου.

Πρώτος ψηφίστηκε ο Γερμανός Τόμας Λουρζ (χρυσός στα 25χλμ και το ομαδικό, αργυρός στα 10χλμ, χάλκινος στα 5χλμ στη Βαρκελώνη και 1ος στη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Fina), οποίος είχε ποσοστό 77,1%.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, πρώτευσε η Ιταλίδα, Μαρτίνα Γκριμάλντι (62,9%), η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση, ωστόσο, συναντάμε την Κέλυ Αραούζου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε τερματίσει τέταρτη στη διοργάνωση της Βαρκελώνης, τόσο στα 5, όσο και στα 10 χλμ, ενώ είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο μαζί με τους Σπύρο Γιαννιώτη και Αντώνη Φωκαΐδη στα 5 χιλιόμετρα του ομαδικού.

Διαβάστε επίσης