«Ασπίδες» κατά της διαδικτυακής παρενόχλησης ψάχνει το Twitter

Για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια και δίνοντάς τους μεγαλύτερο έλεγχο στις συζητήσεις που ξεκινούν

Τη δοκιμή νέων τρόπων προκειμένου να περιοριστεί η διαδικτυακή παρενόχληση έχει βάλει ως στόχο το Twitter για τη χρονιά που διανύουμε. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, οι ιθύνοντες του Twitter επιδιώκουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους «να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια, συμμετέχοντας στον διάλογο για το Twitter και δίνοντάς τους μεγαλύτερο έλεγχο στις συζητήσεις που ξεκινούν».

Κύριο μέλημα είναι να παρασχεθούν στους χρήστες τα μέσα για να ελέγχουν ποιος θα μπορεί να απαντά στο εκάστοτε post. Ειδικότερα από το πρώτο τρίμηνο του έτους, το Twitter θα εξετάσει τέσσερις επιλογές που θα επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν ποιοι θα απαντούν στις αναρτήσεις. Μάλιστα, θα υπάρχει και επιλογή που θα εμποδίζει τους πάντες να απαντούν, ενώ μια άλλη θα επιτρέπει να γίνονται αναρτήσεις μόνο στα πρόσωπα που αναφέρονται στο αρχικό μήνυμα.

Ο χρήστης κάθε λογαριασμού θα μπορεί, επίσης, να επιτρέψει να του απαντούν μόνο εκείνοι οι λογαριασμοί τους οποίους ακολουθεί για τη μέγιστη ασφάλειά του.

Διαβάστε επίσης