Αθήνα: Επεισοδιακή καταδίωξη 75χρονου που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας

Όταν η αστυνομία τον κάλεσε να σταματήσει, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα παραβιάζοντας όλα τα κόκκινα - Κατάφεραν να τον συλλάβουν στην Παλλήνη

Για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια συνελήφθη την Κυριακή νωρίς το πρωί 75χρονος οδηγός, κατόπιν επεισοδιακής καταδίωξης από περιπολικό όχημα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, με τη συνδρομή περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης.

Ο εν λόγω οδηγός, που όπως διαπιστώθηκε βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, εντοπίστηκε να κινείται αντίθετα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στη συμβολή με την οδό Ακαδημίας, και οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να ακινητοποιήσει το όχημά του κάνοντας χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων.

Ωστόσο, ο 75χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Κολωνάκι – Παλλήνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο οδηγός καθ’ όλη τη διάρκεια της τρελής του πορείας επιτηρούνταν από περιπολικά, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με άλλο όχημα η πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός διήλθε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, εισήλθε στην Αττική Οδό, έφτασε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Στον 75χρονο βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδα και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επίσης, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Αναμένεται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα