Αύριο λήγει η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση 76 και 120 δόσεων

Η αίτηση αφορά αυτούς που την είχαν απολέσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2023 και για να είναι έγκυρη, οι αιτούντες θα πρέπει να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις

Αύριο, Δευτέρα 31 Ιουλίου, εκπνέει η προθεσμία για υποβολή αίτησης επανένταξης στην ρύθμιση των 76 και 120 δόσεων από τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Η αίτηση αφορά αυτούς που την είχαν απολέσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2023 και για να είναι έγκυρη η ανανέωση της ρύθμισης που αφορά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι αιτούντες θα πρέπει να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις.

Οι αιτήσεις συνεχίζονται μέχρι και αύριο το βράδυ ηλεκτρονικά και δεν αναμένεται να δοθεί παράταση.

Η ενεργοποίηση της ρύθμισης θα γίνει με την καταβολή δύο δόσεων, ενώ εάν ο οφειλέτης έχει πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν ρυθμιστεί, τότε του δίνεται ένας μήνας προκειμένου να τα εντάξει στην πάγια ρύθμιση. Σε διαφορετική περίπτωση χάνει τις 120 δόσεις.

Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να μπουν πάλι σε ρύθμιση 36 και 72 δόσεων, για οφειλές οι οποίες προέκυψαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021.

Μέχρι τον περασμένο μήνα, πάνω από 20.000 οφειλέτες είχαν κάνει αίτηση για επανένταξη στις 120 δόσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων που έχουν χάσει την ρύθμιση των 120 δόσεων, ανέρχεται σε 190.000.

Οσον αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να υπάρξει αναστολή καταβολής τρεχουσών ή καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις και μάλιστα χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Οι οφειλές τους θα ρυθμιστούν σε 12 έως 24 δόσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης τον Φεβρουάριο του 2024.

Πιο συγκεκριμένα:

  • χωρίς τόκους & προσαυξήσεις η αναστολή καταβολής τρεχουσών ή καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών
  • ρύθμιση οφειλών 12 – 24 δόσεις
  • πρώτη δόση τον Φεβρουάριο 2024

Ρύθμιση οφειλών ενεργειακής κρίσης:

  • αιτήσεις ως 31/7
  • 36 – 72 δόσεις
  • οφειλές μετά την 01/11/2021
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα