Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δημοσκόπηση της Interview δείχνει “ντέρμπι” Αγοραστού – Κουρέτα

Οριακό προβάδισμα Αγοραστού στην πρόθεση ψήφου - Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 705 ατόμων στην περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας

Μάχη «θρίλερ» δείχνει νέα δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών στη Θεσσαλία, όπου αναμετρώνται ο νυν Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με τον Δημήτρη Κουρέτα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία «Interview» για λογαριασμό του onlarissa.gr και όπως θα δείτε δείχνει ντέρμπι ανάμεσα στον Κώστα Αγοραστό και τον Δημήτρη Κουρέτα, με τον Περιφερειάρχη να κρατά ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 705 ατόμων στην περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας, στο διάστημα από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2023, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Interview», μέλος της ESOMAR και κατατέθηκε όπως ορίζει η νομοθεσία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο Κώστας Αγοραστός συγκεντρώνει ποσοστό 43,1%, έναντι 39% του Δημήτρη Κουρέτα, ποσοστά που απέχουν από την εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής κατά +2% για τον κ. Αγοραστό και κατά +5% για τον κ. Κουρέτα. Ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο αρκετά υψηλό 17,9%.

Το ποσοστό της αποχής αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος που στην εκτίμηση ψήφου δίνει ποσοστά από 49% έως 54% στον κ. Αγοραστό και από 43% έως 48% στον κ. Κουρέτα. Στην ανάλυση της ψήφου ανά κομματική προέλευση, εντύπωση προκαλεί η υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που επιλέγουν τον κ. Αγοραστό, η οποία ανέρχεται σε 80,7%.

Ο πολιτικός αναλυτής της «Interview» κ. Δημήτρης Βασιλειάδης σημειώνει τα εξής: «Οι καταστροφές στη Θεσσαλία έχουν πολιτικό κόστος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρία στην Θεσσαλία, αφήνουν το αποτύπωμα τους και σε αυτήν την αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής. Ένας αήττητος Περιφερειάρχης και απόλυτα σίγουρος για τον περίπατο που επρόκειτο να κάνει , μέχρι πριν τις πλημμύρες, υποχρεώνεται τώρα να πάει σε μια ακόμα αναμέτρηση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον αντίπαλο του να του κάνει την ζωή δύσκολη…

Το σχετικό προβάδισμα της δημοσκόπησης δεν δίνει αέρα νίκης, δίνει όμως μια ισχυρή πιθανότητα ότι τελικά ο νυν Περιφερειάρχης θα πάρει ακόμα μια θητεία.

Η υψηλή συσπείρωση της ΝΔ στο πρόσωπο του είναι το κλειδί αυτής της αναμέτρησης. Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές η ΝΔ κέρδισε όλους του Νομούς της Περιφέρειας και μάλιστα κάποιους με μεγάλη διαφορά. Πάρα το γεγονός ότι υπάρχουν παράπονα από την διαχείριση της επόμενης μέρας των καταστροφών, στο ενδεχόμενο να κερδίσει κάποιος την Περιφέρεια από άλλο χώρο, ο κ. Αγοραστός συγκεντρώνει περίπου το 85% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος. Αντίθετα οι κεντροαριστεροί και αριστεροί ψηφοφόροι δείχνουν μια ισχυρή προτίμηση στην υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα.

Μια αναμέτρηση λοιπόν στη Περιφέρεια Θεσσαλίας που υπό κανονικές συνθήκες θα είχε λήξει από την πρώτη Κυριακή, εξελίσσεται τελικά σε ένα ντέρμπι δυο αντιπάλων και αντίπαλων παρατάξεων, με το πρόσημο για την τελική επικράτηση να είναι θετικό για τον κ. Αγοραστό. Η κάλπη βέβαια έχει πάντα τον τελευταίο λόγο…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα