Αύξηση των απονομών συντάξεων έδειξε ο «ΑΤΛΑΣ»

Ιστορικό υψηλό πέτυχαν σε απόλυτους αριθμούς οι απονεμηθείσες συντάξεις τον Σεπτέμβριο του 2020, φτάνοντας τις 19.632 συντάξεις

Πολλή κουβέντα και ακόμη περισσότερες πολιτικές αντεγκλήσεις της νυν ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους προκατόχους της του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ο ρυθμός απονομής συντάξεων, με τον Γιάννη Βρούτση να «σταυρώνεται» από την Έφη Αχτσιόγλου.

Ωστόσο, η πρώτη έκθεση «ΑΤΛΑΣ» που ολοκληρώθηκε και δημοσιεύθηκε πριν απο μερικές ημέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον e-ΕΦΚΑ, δηλαδή τον ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, έκαναν τον «γαλάζιο» υπουργό Εργασίας να χαμογελάσει και με το δίκιο του. Κι αυτό διότι στην εν λόγω έκθεση τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των συντάξεων που απονεμήθηκαν στους πρώτους εννέα μήνες του 2020.

Στα υψηλά πατώματα της οδού Σταδίου στέκονται καταρχάς στην ποσοστιαία αύξηση της απονομής των συντάξεων από το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Επιπρόσθετα υπογραμμίζουν το ιστορικό υψηλό που όπως καταγράφεται κατέκτησαν σε απόλυτους αριθμούς οι απονεμηθείσες συντάξεις τον Σεπτέμβριο του 2020, φτάνοντας τις 19.632 συντάξεις.

Συμπληρώνουν, τέλος, την αύξηση κατά +21.461 των απονομών συντάξεων (σ.σ. από 88.091 που είχαν δοθεί το α’ εννεάμηνο του 2019 φτάσαμε τις 109.552 συντάξεις το φετινό πρώτο εννεάμηνο) κι αυτό παρά τη μειωμένη λόγω κορωνοϊού προσέλευση του αρμόδιου προσωπικού στην υπηρεσία το διάστημα Μάρτιου – Μαΐου 2020.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η έκθεση αποτελεί μία ακόμα θεσμική κατάκτηση του υπουργείου Εργασίας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διαφανή απεικόνιση του ασφαλιστικού μας συστήματος. Τονίζει δε ότι η μηνιαία έκθεση «ΑΤΛΑΣ» έρχεται συμπληρωματικά της έκθεσης «ΗΛΙΟΣ», για να φωτίσει και την τελευταία περιοχή του ασφαλιστικού, που, μέχρι τώρα, δεν ήταν γνωστή.

Θυμίζεται ότι η έκθεση «ΑΤΛΑΣ» θα εκδίδεται και θα δημοσιεύεται υποχρεωτικά κάθε μήνα σε μηνιαία βάση, παρουσιάζοντας κρίσιμα και σημαντικά στοιχεία του ασφαλιστικού συστήματος και του e-ΕΦΚΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα