Χαλκίδα: Σωφρονιστικός υπάλληλος προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά μέσα στις φυλακές

Συνελήφθη κατά τα την διάρκεια ελέγχου

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Χαλκίδας συνελήφθη στην προσπάθειά του να περάσει ναρκωτικά μέσα στις φυλακές με το σακίδιό του.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε πριν εισέλθει εντός του καταστήματος κράτησης για να αναλάβει υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος ήταν συμβασιούχος ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που επιχείρησε να εισάγει τα ναρκωτικά και τα άλλα αντικείμενα στο κατάστημα κράτησης, συνελήφθη χθες το απόγευμα.

Κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν στο σακίδιό του οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 203 ναρκωτικά δισκία ecstasy, 10 συσκευασίες πακέτου σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, 10 κάρτες sim και πέντε κινητά τηλέφωνα και πέντε ακουστικά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, το οποίο επιλήφθηκε της προανακρίσεως.

Όπως προέκυψε προανακριτικά ο συλληφθείς για την εισαγωγή των παραπάνω ειδών στο κατάστημα κράτησης Χαλκίδας θα λάμβανε 800 ευρώ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο είχε προβεί σε άλλες τέσσερις παρόμοιες πράξεις, αποκομίζοντας 1.700 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του ασκήθηκε δίωξη για τα προαναφερόμενα αδικήματα και παραπέμφθηκε για απολογία στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Επιπλέον, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του συλληφθέντα.

Διαβάστε επίσης