Χαμός με την επιστροφή του Τραμπ στο «X», με φωτογραφία από τη σύλληψη του

Ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος που πόζαρε για μια φωτογραφία συλλήψεων, αφού του ασκήθηκε δίωξη για προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

To μεγάλο «comeback» του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter- νυν X- έχει προκαλέσει χαμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απολαμβάνει την αλματώδη άνοδο της δημοτικότητάς του, καθώς διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, εν μέσω διώξεων για μια σειρά από αδικήματα που του προσάπτουν.

Γράφοντας ιστορία, ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος που πόζαρε για μια φωτογραφία συλλήψεων μετά την παράδοσή του αφού του ασκήθηκε δίωξη για προσπάθεια ανατροπής των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020 στην πολιτεία της Τζόρτζια και μοιράστηκε την φωτογραφία του στο X, την πλατφόρμα που ονομαζόταν Twitter, μέχρι πρότινος.

Σε αντίθεση με τις τρεις προηγούμενες συλλήψεις του, στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και την Ουάσινγκτον, την Πέμπτη στην Ατλάντα έβγαλε για πρώτη φορά φωτογραφία κράτησης. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή της εγγύησης των 200.000 δολαρίων, έχοντας περάσει λιγότερο από 20 λεπτά μέσα στις διαβόητες εγκαταστάσεις.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ανήρτησε την φωτογραφία της σύλληψής του, στο «Χ» και με την συγκεκριμένη κίνηση σηματοδότησε την επιστροφή του στην διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, από την οποία είχε αποχωρήσει με ηχηρό τρόπο πριν από δύο χρόνια.

Ο Τραμπ απέκτησε μια πολύ κακή σχέση με πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Τwitter και το Facebook, μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου του 2021 στο Καπιτώλιο. Μετά το μπλοκάρισμα των λογαριασμών από τις δύο εταιρείες, ο Τραμπ μίλησε για φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τις δύο πλατφόρμες.

Μάλιστα, έφτιαξε την δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social.

Η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, τον περασμένο χρόνο, αναδιαμόρφωσε την πολιτική της πλατφόρμας και ξεμπλόκαρε μεταξύ άλλων και τον λογαριασμό του Τραμπ.

Ο Τραμπ επιστρέφει λοιπόν με τον πιο ηχηρό τρόπο, αναρτώντας την φωτογραφία της παράδοσής του και όπως αναμενόταν, φέρνει βροχή από σχόλια. Έχει ήδη πάνω από 60 εκ. views.

Πρώτος πρώτος, ο Έλον Μασκ σχολίασε στην φωτογραφία του Τραμπ γράφοντας: «next-level».

Ένας οπαδός του Τραμπ σχολίασε με μια φωτογραφία: «”Δεν μπορείς να αντέξεις την καταιγίδα” και ο πρόεδρος απάντησε ”είμαι η καταιγίδα”».

Ένας άλλος ανέφερε ότι το «καλύτερο σημείο της φωτογραφίας σύλληψης του Τραμπ είναι ότι έχει το ”βλέμμα Κιούμπρικ” ένα σχόλιο, συνοδευόμενο από φωτογραφίες με τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν χαρακτήρες με το αντίστοιχο βλέμμα στις ταινίες του εμβληματικού σκηνοθέτη.

Σε άλλο σχόλιο αναρτήθηκε η φωτογραφία του Τραμπ, σε ύφος που παραπέμπει σε ένταλμα σύλληψης από ταινίες γουέστερν «καταζητείται… για πρόεδρος των ΗΠΑ».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα