Χαρδαλιάς: Κανένας εφησυχασμός εξαιτίας της αύξησης των νέων μολύνσεων και των διασωληνωμένων

Τι είπε ο υφυπ. Πολιτικής Προστασίας για τις παραβάσεις στα νοσοκομεία και για τους εργάτες στον Ευρώτα

«Δεν επιτρέπουν εφησυχασμό τα νέα κρούσματα κορωνοϊού», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την εικόνα τους κορωνοϊού στην Ελλάδα, και μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που αναδεικνύει πρωταθλήτρια την Αττική στις μολύνσεις.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η χώρα μας εξακολουθεί να καταγράφει λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού σε σύγκριση με χώρες με παρόμοιο πληθυσμό, όπως η Ολλανδία. Παρ’ όλα αυτά, είπε, η αύξηση των νέων μολύνσεων και οι διασωληνωμένοι δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ελέγχους του κρατικού μηχανισμού για την τήρηση των μέτρων ενάντια στη μετάδοση του κορωνοϊού. Όπως είπε, από τα τέλη Αυγούστου σε 101 ελέγχους σε μονάδες υγείας διαπιστώθηκαν 20 παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.

93 από τα 123 σχολεία με κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως έλεγχοι έγιναν και σε σχολεία, κατά τους οποίους δεν έχει διαπιστωθεί καμία παράβαση, αναφορικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως από τα 123 σχολεία, όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού, 93 εντοπίζονται στην Αττική. Μια ακόμη ένδειξη πως στην Περιφέρεια και δη στο κέντρο της Αθήνας εντοπίζεται η βασική εστία του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα ξενοδοχεία καραντίνας, όπου θα μεταφερθούν ασυμπτωματικοί ασθενείς Covid-19, προκειμένου να αποσυμφορηθούν έτσι και τα νοσοκομεία. Παράλληλα, ανέφερε πως 8 λέσχες φιλίας του Δήμου Αθηναίων διαμορφώνονται σε κέντρα τεστ για την Covid-19.

Σε καραντίνα εργάτες στον Ευρώτα που βρέθηκαν θετικοί στον ιό

Τέλος, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην εστία διάδοσης του κορωνοϊού μεταξύ εργατών γης στον Ευρώτα. Όπως είπε, στα πρώτα 805 τεστ, εντοπίστηκαν 39 θετικά. Οι θετικοί στον κορωνοϊό έχουν απομονωθεί με μέριμνα του Δήμου Ευρώτα και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν οι στενές επαφές τους.

Αποφασίστηκε πως θα πραγματοποιηθούν τεστ στο σύνολο των εργατών γης και αποχή από την εργασία μέχρι να γίνει το τεστ. Για τους κατοίκους αποφασίστηκε η διεξαγωγή τεστ σε όσους συνεργάζονται με τους εργάτες γης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα