Χαρδαλιάς: Kρίσιμες οι επόμενες 9 ώρες

Το καμπανάκι χτύπησε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την κακοκαιρία Ϊανός” που είναι σε εξέλιξη και σαρώνει τη χώρα, προειδοποιώντας για την κρισιμότητα των επόμενων ωρών.

«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, προειδοποιώντας πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως συνεχίζεται η «μάχη» στα νησιά του Ιονίου, τα οποία επλήγησαν σοβαρά από τον κυκλώνα – ιδίως η Ιθάκη.

«Συνεχίζεται η «μάχη» στα νησιά του Ιονίου, έχουμε έντονα φαινόμενα με ανέμους, με ισχυρότατες βροχοπτώσεις. Υπάρχουν διακοπές ρεύματος και στα τρία νησιά κάποιες έχουν αποκατασταθεί, κάποιες γίνεται αγώνας δρόμου να οριστικοποιηθεί η αποκατάστασή τους. Έχουμε κομμένους δρόμους σε κάποιες περιοχές όπου συνεργεία των περιφερειών και των δήμων μαζί με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού σώματος και των εθελοντικών ομάδων προσπαθούν για την αποκατάστασή τους. Ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά με την ίδια ισχύ για κανένα 6ωρο με 9ωρο», σημείωσε αρχικα.

«Μετά θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Άρα έχουμε μπροστά μας όλη την ημέρα με τα φαινόμενα αυτά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου.

Την ίδια στιγμή υπάρχει το εξής που δίνουν οι μετεωρολόγοι. Ότι ένα κομμάτι της θερμής αέριας μάζας του κυκλώνα, ένα υπόλειμμά του δηλαδή κινείται βορειοανατολικά και συναντά ένα μελτέμι και αυτό δημιουργεί μια σύγκληση που θα δημιουργήσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα και καταιγίδες και βροχοπτώσεις. Δεν θα έχουμε τόσο ισχυρούς ανέμους», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα