Χαστούκι στο Κύπελλο

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί, που θα πρέπει να διαπνέονται από αρχές ίσης αντιμετώπισης και ισότιμης συμπεριφοράς. Γνώμονας;  Οι αγώνες να παίζονται στα γήπεδα. Θεματοφύλακας; Τα θεσμικά όργανα. Αυτά υπό φυσιολογικές συνθήκες. Γιατί στην ΕΠΟ του δικού μας Βαγγέλη Γραμμένου οι λογικές είναι άλλες.

Η Ομοσπονδία, με το έτσι θέλω, αποφάσισε να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο το παιχνίδι Κυπέλλου ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκού, με τον στόχο προφανή. Ξαφνικά οι Ηπειρώτες είδαν να… εξαφανίζεται η έδρα τους και το ματς από τους Ζωσιμάδες να πηγαίνει στο Αγρίνιο. Ούτε ο μάγος Χουντίνι δεν τα κάνει αυτά. Η αντίδραση του ΠΑΣ και του μεγαλομετόχου του Γιώργου Χριστοβασίλη, ήταν δεδομένη. Έφθασε στο σημείο να προσβάλει την απόφαση στο διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ έχει καταφέρει ν’ απαξιώσει το Κύπελλο με τα καμώματά της και να φέρνει τις ομάδες απέναντί της. Τη μια με τους τελικούς που διοργανώνει, την άλλη με τον τρόπο που κάνει τις κληρώσεις, και τώρα με τις αποφάσεις να ορίζει όπου θέλει τα παιχνίδια, χωρίς κανένα ουσιαστικό και το σημαντικότερο αντικειμενικό κριτήριο. Το Κύπελλο δέχθηκε ως διοργάνωση ένα ισχυρό χαστούκι. Το κακό είναι πως αυτό προέκυψε από την ίδια τη διοργανώτρια…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα