Χίος: Αλλοδαποί έβαλαν φωτιά για να τους εντοπίσουν και ξέσπασε πυρκαγιά

Ανάμεσα στους 42 διασωθέντες υπήρχαν έγκυες και άτομο με ακρωτηριασμένο πόδι

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί στη Χίο στην περιοχή Πάρπαντα των Καρδαμύλων, όταν αλλοδαποί  που είχαν βγει στην περιοχή με πλαστική βάρκα από την απέναντι μικρασιατική ακτή και είχαν εγκλωβιστεί εκεί, έβαλαν φωτιά για να τους εντοπίσουν. 

Η φωτιά είναι ήδη υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Έβαλαν φωτιά για να τους δουν και να τους σώσουν

Οι 42 συνολικά αυτοί αλλοδαποί θεωρείται πως έβαλαν τη φωτιά προκειμένου να κάνουν γνωστή την παρουσία τους εκεί και να διασωθούν. Αλλά και για να στεγνώσουν αφού η βάρκα τους είτε είχε ανατραπεί είτε ο διακινητής τους, τους πέταξε στη θάλασσα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και ένας από τους επιβαίνοντες, άνδρας ηλικία 35 με 40 ετών, ο 43ος των επιβαινόντων, πνίγηκε.

Από τους 42 διασωθέντες οι 22 είναι άνδρες, οι 13 γυναίκες μεταξύ των οποίων τέσσερις έγκυες και μια με ακρωτηριασμένο το ένα της πόδι και επτά παιδιά. Για την ύπαρξη της φωτιάς ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία νωρίς το πρωί βοσκός της περιοχής.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής ειδοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το Λιμενικό Σώμα το οποίο επενέβη από τη θάλασσα διασώζοντας τους αλλοδαπούς και μεταφέροντάς τους στο λιμάνι της Χίου.

 

Διαβάστε επίσης