Χοντρό καρφί του Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά

Φανερό είναι πλέον και στους αδαείς ότι αντίπαλος για τον Τζόκοβιτς είναι ο Αλκαράθ και όχι ο … Τσιτσιπάς που κάποια στιγμή έδειξε ότι θα μπορούσε να τον διαδεχόταν στο θρόνο του παγκόσμιου τένις.

Ο Σέρβος τενίστας μίλησε για το πολυαναμενόμενο ματς, για τον Ισπανό αντίπαλό του, αλλά και για το παιχνίδι στο Roland Garros όπου ο Αλκαράθ είχε αποχωρήσει τραυματίας.

«Είναι ο πολυαναμενόμενος τελικός από την αρχή του τουρνουά. Είναι τόσο νέος και απίστευτα σταθερός και στο χορτάρι. Δε νομίζω να περίμεναν πολλοί άνθρωποι να παίξει τόσο καλά, διότι το παιχνίδι του χτίζεται και αναπτύσσεται περισσότερο στο χορτάρι και σε αργές σκληρές επιφάνειες. Αλλά προσαρμόζεται με επιτυχία στις επιφάνειες και στις προκλήσεις κάθε αντιπάλου.

Κρίνοντας από τις εμφανίσεις όλων των παικτών, νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τελικός που θα μπορούσαμε να έχουμε. Είμαστε και οι δύο σε καλή φόρμα, παίζουμε καλά. Σίγουρα θέλω τον τίτλο και ανυπομονώ. Θα είναι μεγάλη πρόκληση, η μεγαλύτερη που θα μπορούσα να έχω αυτή τη στιγμή από κάθε άποψη: σωματική, ψυχολογική, σωματική. Είναι από τους πιο γρήγορους παίκτες στο tοur, μπορεί να κάνει οτιδήποτε στο court. Θεωρώ και τον εαυτό μου ολοκληρωμένο παίκτη».

Για το μεταξύ τους ματς στο Roland Garros που είχε αποχωρήσει ο Ισπανός: «Ήταν ένα πολύ καλό ματς μέχρι να ταλαιπωρηθεί σωματικά. Νομίζω ότι το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και ήταν υπέροχο για τον κόσμο και για τους παίκτες να είναι μέρος του αγώνα. Οι συνθήκες, βέβαια, είναι διαφορετικές εδώ. Διαφέρει πολύ το χορτάρι από το χώμα. Σίγουρα έχω περισσότερη εμπειρία σε σλαμς και στο Wimbledon. Είναι, όμως, σε εξαιρετική κατάσταση, έχει κίνητρο, είναι νέος, είναι πεινασμένος. Είμαι κι εγώ πεινασμένος, οπότε ας έχουμε ένα καλό γεύμα την Κυριακή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα