Χοντρό κράξιμο Στεφανίδη στη ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Έξω από τα δόντια η Κατερίνα Στεφανίδη για την επιμονή της ΔΟΕ να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία εν μέσω πανδημίας με τον κορωνϊό.

«Δεν υπάρχει αναβολή, δεν υπάρχει ακύρωση. Η ΔΟΕ θέλει να συνεχίσουμε καθημερινά να ρισκάρουμε την υγεία μας, την υγεία της οικογένειάς μας αλλά και τη δημόσια υγεία. Μας θέτει σε άμεσο κίνδυνο και όχι σε τέσσερις μήνες… Είναι απίστευτο», δήλωσε στο «Reuters» η πρωταθλήτρια στο επί κοντώ, η οποία δε δίστασε να μιλήσει και με παραδείγματα: «Τι θα γίνει στα ομαδικά αθλήματα που θα πρέπει να προπονηθούν όλοι μαζί; Τι θα γίνει στην κολύμβηση; Στη γυμναστική που αγγίζουν όλοι τα ίδια αντικείμενα; Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον κίνδυνο που μας βάζουν» αναρωτήθηκε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης.

Την ίδια ώρα, ο  πρόεδρος της Ολυμπιακής Έπιτροπής της Τζαμάικα, δήλωσε ότι ελπίζει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αλλά πρόσθεσε ότι η ασφάλεια και η υγεία των αθλητών πρέπει να είναι το κύριο μέλημα, καθώς ο κορωνοϊός επηρεάζει όλο τον κόσμο.

«Μόλις υπάρξει στην πραγματικότητα η διαχείριση του ιού στο βαθμό που δεν ενέχει κίνδυνο για τους Αγώνες, βεβαίως η θέση της Τζαμάικα είναι ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για τους Αγώνες και πρέπει να υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για να γίνουν», δήλωσε ο Κρίστοφερ Σαμούντα στο Reuters.

Ο Σαμούντα πρόσθεσε ότι υποστήριξε την τρέχουσα προσέγγιση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), η οποία ανακοίνωσε  χθες ότι οι αθλητές θα πρέπει να συνεχίσουν την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020…

Διαβάστε επίσης