Δεν άντεξε ο Πέδρο Μαρτίνς όταν είδε τα παιδιά του κι έβαλε τα κλάματα

Δάκρυσε ο Πέδρο Μαρτίνς όταν είδε μέλη της οικογένειάς του να μιλούν για τη σχέση τους στη Nova, στο πλαίσιο της μεγάλης συνέντευξης που έδωσε και μίλησε για όλους και για όλα.

Τα παιδιά του Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού τον χαρακτήρισαν ήρωά τους παρά το γεγονός ότι τους λείπει πολύ. Ο Μαρτίνς αναφέρθηκε στη σύζυγό του, αλλά και την μητέρα του, που χαρακτήρισε πολεμίστρια.

«Είναι πολύ δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Όταν κατακτήσαμε και όταν ήμασταν σε μία θέση σαν αυτή στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός αναγκαστικά ορισμένα πράγματα μένουν στην άκρη. Τα τρία χρόνια που έχω ζήσει στον Ολυμπιακό έχω περάσει ελάχιστο χρόνο με την οικογένειά μου. Καταλαβαίνω ότι η απουσία μου είναι αισθητή. Το νιώθω κι εγώ. Είναι η οικογένειά μου. Μου έχουν χαρίσει στιγμές ευτυχίας, απόλαυσης. Δεν είμαι δίπλα στους δικούς μου ως πατέρας ή ως σύζυγος. Η Λίνα είναι αυτή που φρόντισε τα παιδιά μας να είναι υπέροχα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Τα παιδιά μου όμως… Είναι πάντα τα παιδιά μου. Είναι καταπληκτικά. Δεν είναι όμως εύκολο. Η μητέρα μου είναι η μητέρα μου. Πολεμίστρια. Μου δίδαξε πολλά. Στις δύσκολες στιγμές όταν πέθανε ο πατέρας μου και έναν χρόνο μετά ο αδερφός μου εκείνη επέδειξε μοναδική δύναμη.

Ήταν αδιανόητο. Ειλικρινά, διαθέτει αστείρευτη δύναμη. Νομίζω πως πολλά από όσα μεταδίδω σε ό,τι αφορά την έμπνευση για τη δουλειά ξεκινούν από τη μητέρα μου. Μπράβο σας όμως. Δεν περίμενα με τίποτα την οικογένειά μου. Δεν υποψιάστηκα καν ότι κάτι ετοιμαζόταν. Συνήθως κάτι μου κινεί υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτήν τη φορά, όμως, μιλήσατε με όλους και δεν τους ξέφυγε τίποτα. Ό,τι συμβουλές έλαβα τις έδωσα και στα παιδιά μου. Η Λίνα, όπως είπα και πριν, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Γιατί δεν βλέπω τα παιδιά μου όσο άλλοι».

Όσο για το τι θα ήθελε να «περάσει» στα παιδιά του, ανέφερε: «Για πολύ καιρό λείπω. Ως προπονητής, πέρα από το να αφήσω πίσω μου ρεκόρ, και πέρα από τα παιχνίδια, θα ήθελα περισσότερο να με θυμούνται ως έναν προπονητή που έκανε τη διαφορά συνολικά. Το ίδιο επιθυμώ και για τα παιδιά μου. Θέλω τα παιδιά μου να βοηθούν τους άλλους ανθρώπους. Να προσφέρουν στους άλλους. Να μην περιμένουν μόνο το τι θα τους δώσουν οι άλλοι.

Και αυτό κάνει τη διαφορά. Το θέμα είναι τι είδους παιδιά θα αφήσουμε στον κόσμο. Τι είδους μηνύματα θα αφήσω ως προπονητής στους παίκτες μου; Για παράδειγμα, ο Μανόλο(σ.σ. Χιμένεθ) παρόλο που είναι αντίπαλος και ξέρει τι συμβαίνει στην Ελλάδα και παρόλο που ξέρει ότι μπορεί να δεχτεί σφοδρότατη κριτική από πολύ κόσμο επέδειξε το θάρρος που ανέφερα πριν. Αυτό κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτό αγωνίζομαι. Πάνω από οποιονδήποτε τίτλο είναι το τι αφήνουμε στον κόσμο γενικά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα