«Δεν είναι σαφές αν ο επόμενος θάλαμος είναι ο τελευταίος»

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα αποκαλυφθεί εάν υπάρχει τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης, στον θάλαμο πίσω από τις Καρυάτιδες.

Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τόνισε πως «δεν έχει αποκαλυφθεί ανατολικά και δυτικά της παράστασης όλο το ψηφιδωτό, γιατί στα σημεία αυτά πατούν τα υποστυλώματα. Μπορεί να υπάρχει και άλλο πρόσωπο ή διακόσμηση, σήμερα ή αύριο θα φανεί αυτό». Παράλληλα, έβαλε στην κουβέντα και κάτι που ενυπήρχε ήδη από πριν ως υποψία: «Δεν είναι σαφές αν ο επόμενος θάλαμος είναι ο τελευταίος». Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τον τέταρτο θάλαμο μπορεί να υπάρχει και πέμπτος!

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, που συντονίζει τις έρευνες, έκανε λόγο για «μνημείο εξέχον και μοναδικό», με αφορμή, αυτή τη φορά, το απαράμιλλης τέχνης ψηφιδωτό. «Είναι ταφικό μνημείο, έχουν βρεθεί τα χαρακτηριστικά που προδίδουν αυτό το χαρακτήρα. Νομίζω ότι το ψηφιδωτό ενισχύει απολύτως τη χρονολόγηση ότι το μνημείο είναι του τελευταίου τετάρτου του 4ου προ Χριστού αιώνα», προσέθεσε η κα Μενδώνη.

Τέλος, ανέφερε πως «αυτό το μνημείο θα συζητηθεί για παρά πολλά χρόνια και θα απασχολήσει πολύ μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα