Η «αποδελτίωση» των συμπληρωματικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης

Ολικό «μπλόκο» σε αναμβολίαστους-Με αρνητικό τεστ στις εκκλησίες-Κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού, το οποίο σαρώνει τη χώρα μας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κι αυτή, η νέα δέσμη των μέτρων, θα έχει στόχο τους ανεμβολίαστους.

Δεν θα μπαίνουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, «από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες».

Ουσιαστικά, πλέον δεν θα ισχύει η επίδειξη αρνητικού τεστ για τη είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα σινεμά, θέατρα, μουσεία και γυμναστήρια.

«Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Με αρνητικό τεστ θα προσέρχονται οι πιστοί στις εκκλησίες

Μπορεί το ολικό «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους να μην ισχύει για την είσοδό τους στις εκκλησίες, ωστόσο, γίνεται πλέον υποχρεωτική η διενέργεια εργαστηριακού τεστ, αρνητικού στον κοροναϊό, προκειμένου οι πιστοί να μπορούν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες.

Στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε, περιλαμβάνονται και οι περιορισμοί που προβλέπονται για τους ανεμβολίαστους και την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιό της στις 4 Νοεμβρίου, είχε καλέσει, ουσιαστικά, τους πιστούς να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον κοροναϊό, επειδή όμως μέχρι τότε η κυβέρνηση είχε εξαιρέσει τις εκκλησίες από την υποχρεωτική διενέργεια rapid test. Δεν ήταν υποχρεωτικός, δηλαδή, ο εργαστηριακός έλεγχος των ανεμβολίαστων πιστών για την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Ο πρωθυπουργός, όμως, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του πλαισίου, τονίζοντας ότι, πλέον, όσοι πιστοί δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ, όπως προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.

Κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανάσχεση της πανδημίας
Τι θα ισχύσει με το κυλιόμενο ωράριο

Ειδικότερα ανακοίνωσε πως θα επεκταθεί το κυλιόμενο ωράριο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος συγκεκριμένες ώρες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε σχέση με το πρόβλημα που πιθανόν δημιουργηθεί με τους εργαζόμενους γονείς με παιδιά στο σχολείο που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αλλαγή ωραρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως θα υπάρξει ειδική πρόνοια.

Η πρόβλεψη αυτή αναμένεται να διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες όπως και το πως θα διασφαλιστεί ότι θα εφαρμοστεί το κυλιόμενο ωράριο ιδίως στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα