“Δεν θέλει ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνεί και με το Κίνημα”

Αποστάσεις τόσο από το Κίνημα Αλλαγής, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε με δηλώσεις του ο Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής του Ποταμιού. Ο υιός του άλλοτε ιστορικού στελέχους της αριστεράς επιβεβαίωσε ότι συνομιλεί με στελέχη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, αλλά και με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός επιθυμεί να πλήξει το Κίνημα Αλλαγής με πιθανή μεταγραφή του Μίλτου Κύρκου, φιλοτεχνώντας ένα πιο σοσιαλδημοκρατικό προφίλ.

Ο κ. Κύρκος, ο οποίος απουσίαζε από το πρόσφατο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα το πρωί τόνισε: «Δεν θα μπορούσα να είμαι σε έναν χώρο που θα είναι δύσκολο να παρέμβω» είπε ο κ. Κύρκος, απαντώντας στην ερώτηση περί ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Οι αντιθέσεις μου και αυτά που προτείνω είναι σε απόσταση από αυτά που η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μάς έχει δείξει τα τελευταία τρία χρόνια, που δυστυχώς δεν είναι στην κατεύθυνση διαχείρισης καν του μνημονίου, αλλά είναι σε μια επιβίωση του κομματικού μηχανισμού», εξήγησε ο κ. Κύρκος.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην απουσία του από το συνέδριο του νέου φορέα στο ΣΕΦ, ο κ. Κύρκος είπε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζω να παραμένω στο Ποτάμι και από εκεί και πέρα εγώ στηρίζω και παίρνω και πρωτοβουλίες, αλλά δεν παύω να έχω και το δικαίωμα της κριτικής ότι ο τρόπος που κάναμε το συνέδριο, το μήνυμα που δώσαμε στην κοινωνία είναι πως δεν μας ενδιαφέρουν τα ζητήματα που την απασχολούν, γιατί εμείς ξέρουμε -όπως είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης- εμείς οι πολύ παλαιοί ξέρουμε ακόμα πολύ καλύτερα πώς θα τα κάνουμε τα θέματα αν μας ξαναέρθει η ευκαιρία να πάμε σε θέσεις εξουσίας. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ να στηρίζω ένα κόμμα το οποίο θα πάει να γίνει κυβέρνηση, να συμμετέχει σε μια συμμαχική κυβέρνηση και δεν θα ξέρω ακριβώς τι θα πάει να κάνει. Αυτή είναι πολιτική ενός κλειστού συνόλου στο οποίο δεν μπορώ να ανήκω, γι’ αυτό οργανωτικά δεν συμμετείχα στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά φυσικά και συνεχίζω να συμμετέχω σε οποιαδήποτε διαδικασία γίνεται εμβάθυνσης του προγράμματος λόγου».

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού είπε βέβαια ότι δεν δέχεται «φλερτ» από τον ΣΥΡΙΖΑ –«δεν έχει εκδηλωθεί τίποτα που θα μπορούσε να θεωρηθεί φλερτ» παρατήρησε– και ότι παραμένει στο Ποτάμι, όμως άσκησε κριτική στο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής – το αν επιθυμεί να συνεχίσει σε αυτό το σχήμα είναι ένα θέμα που σε κάθε περίπτωση παραμένει ανοιχτό. Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κύρκος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει θέση στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, όπου συμμετείχε το Ποτάμι. «Λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο κανείς δεν ξέρει ποιοι και πώς (και γιατί) θα πάνε, ποια θέματα θα αποτελέσουν την νέα προοδευτική πρόταση “με κέντρο τον άνθρωπο”. Εκδηλώσεις διαλόγου όπου κάθε στέλεχος καταθέτει τη δική του οπτική χωρίς κείμενα βάσης, επίκληση ενότητας στη βάση του “ενωθείτε να μην χαθούμε”. Δεν είναι περίεργο πως δεν ανιχνεύεται κανένα ρεύμα στους πολίτες που δεν έχουν κομματικά ένσημα, κανένα ενδιαφέρον στους νέους, καμία προοπτική ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού. Όσοι δεν ψάχνουν έναν δρόμο να γίνουν ΠΑΣΟΚ (έστω και ως μειοψηφική φωνή) μάλλον δεν έχουν θέση εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα