Δεν υπάρχει όριο στο ρεζιλίκι για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ποτέ στο παρελθόν ένα κόμμα δεν έγινε τόσο ρεζίλι, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανήμερα των εκδηλώσεων του εορτασμού για την 25η Μαρτίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι προσφέρει στην Siemens τα self test. Και η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε την ώρα που ο πρωθυπουργός ανέμενε το τηλεφώνημα του Τζο Μπάιντεν, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει κριτική για το κείμενο της Συνόδου Κορυφής αποφάσισε να παίξει το χαρτί της Siemens, ακολουθώντας προφανώς την γνωστή συνταγή των Fake news. Μόνο που από την θολούρα για τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις και την ανύπαρκτη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Τσίπρα και των λοιπών έχουν λησμονήσει ότι το 2021 δεν είναι 2011, όταν κι έλεγαν και δήλωναν ότι ανοησία σκέφτονταν.

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις κατατέθηκαν οι προσφορές στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε και από τις 31 εταιρείες που μάχονται για να πάρουν την δουλειά δεν υπάρχει πουθενά η Siemens. Και κάπως έτσι γκρεμίστηκε το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτή τη γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα ως χαλί για να κρύψει τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα που εκ νέου ήρθαν στην επιφάνεια μετά το «ναι» της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κύρωση του νομοσχεδίου για την επένδυση στο Ελληνικό.

Και για να γίνει ακόμη πιο ρεζίλι η Κουμουνδούρου ήρθε και η απόλυτη ασυνεννοησία. Ο βουλευτής Βορείου Τομέα, Κώστας Ζαχαριάδης, παραδέχθηκε την αστοχία, όπως κομψά διατύπωσε το ότι ο θησαυρός στον οποίο επένδυσε επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν άνθρακας. «Κρίνεται αν ήταν εύστοχη ή όχι. Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην ανοησία και με νέα ανακοίνωση έκανε λόγο ότι «η κυβέρνηση πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη». Μιλάμε οι τύποι «έχουν λαλήσει», όπως λέει και η νεολαία.

Οι φανφάρες του Ηλιόπουλου

Αλήθεια πως μπορεί να ξεχάσει τις φανφάρες του Νάσου Ηλιόπουλου ότι «η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία που έχει πάρει έγκριση για τα self test είναι η Siemens». Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός από ψεύτης είναι και άσχετος. Και αυτό ίσως είναι το πλέον επιβλαβές για τον δημόσιο πολιτικό διάλογο. Σε ένα σοβαρό κόμμα σήμερα κιόλας ο εκπρόσωπος Τύπου θα είχε παραιτηθεί για λόγους ευαισθησίας, επειδή πήρε στο λαιμό του το κόμμα. Ή ακόμη κι ένα δεν έφταιγε αυτός, ο πρόεδρος του κόμματος θα τον είχε αντικαταστήσει για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση. Αλλά η λέξη ευαισθησία δεν υπάρχει στο λεξικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει την κυβέρνηση και να ασκήσει έντονη κριτική, όχι για το παραμύθι της Siemens, αλλά γιατί ο διαγωνισμός ήταν για 72 ώρες κι όχι για πέντε ημέρες; Διότι εάν υπήρχε χρόνος, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά στον διαγωνισμό δεν θα μετείχαν μόνο 31 εταιρείες αλλά πολύ περισσότερες. Αλλά μέχρι εκεί.

Φυσικά καλό είναι να θυμηθούμε και ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές της διασποράς της fake είδησης περί ανάθεσης στη Siemens των self tests. Εκτός του Νάσου Ηλιόπουλου και της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου, Τάνιας Καραγιάννη, δεν έχασαν την ευκαιρία να αναπαράξουν το παραμύθι η Δώρα Αυγέρη, ο Νίκος Βούτσης, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Στο χορό μπήκαν και οι Γιώργος Τσίπρας και Παύλος Πολάκης, οι οποίοι έκαναν και πλακίτσα γράφοντας στα social media πως «αν η Siemens παρήγαγε  λεωφορεία, συρμούς και ΜΕΘ θα είχαμε λύσει το ζήτημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των ΜΕΘ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα