Δένδιας: Φίλε μου Μεβλούτ άσε τις απειλές

Απάντηση στην ανάρτηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Twitter έδωσε, στο ίδιο μέσο, ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός δίνει συμβουλές στον κ. Τσαβούσογλου:

“Σε ευχαριστώ αγαπητέ φίλε Μεβλούτ. Καθώς ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 το έτος που η Τουρκία:

-Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας αν ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Αλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.

-Θα έχει τη φιλοδοξία να γίνει περισσότερο “ευρωπαία” και λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει καλύτερα για τα συμφέροντα των τούρκων πολιτών.

-Θα απέχει από προκλήσεις και παράνομες δραστηριότητες.

Και κάτι ακόμη. Ξέχασες ξανά να αναφέρεις ένα πράγμα: Είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο ώστε να λύσουμε τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Ευτυχισμένο το 2021.

Η ανάρτηση του Τσαβούσογλου

Με ένα tweet ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απαντά με τον δικό του τρόπο στα όσα ανέφερε ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Δένδιας σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Αγαπητέ Νίκο, ορίστε μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος – σταμάτα να ζητάς βοήθεια από άλλους και να βλάπτεις την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Τον Μάιο του 2021 είναι η χρονιά που διευθετούμε τις διαφορές μας ευθέως, ειλικρινά και με ζέση» αναφέρει ο Τσαβούσογλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα